Nogomet
133

Potvrđeno: Zmajevi će ugostiti Lihtenštajn na Tušnju 4. septembra

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Nogometna reprezentacija BiH će u prijateljskoj utakmici ugostiti Lihtenštajn na stadionu "Tušanj" u Tuzli, potvrđeno je za portal Klix.ba.

Odigravanje utakmice BiH - Lihtenštajn je dogovoreno u Tuzli u kabinetu načelnika Tuzlanskog kantona, a prisustvovali su predstavnici FK Slobode, Nogometnog saveza Tuzlanskog Kantona i Nogometnog saveza BiH.

"Sastanak s predstavnicima Slobode smo imali u kabinetu načelnika općine Tuzla Jasmina Imamovića, gdje smo dogovorili da nogometna reprezentacija BiH ugosti Lihtenštajn na Tušnju 4. septembra. Utvrđeno je da postoji mogućnost odigravanja takve utakmice, posebno nakon odličnih iskustava na utakmicama mlade reprezetacije, a načelnik je obećao ulaganja i poboljšanje infrastrukture kako bi igrači imali što bolje uslove. Sloboda je ušla u Premijer ligu BiH, a kapacitet stadiona je već povećan, Utakmica se igra 4. septembra u 17 sati, a ovo će ujedno biti i prvi meč A reprezentacije BiH u Tuzli", izjavio je za portal Klix.ba Jasmin Baković, generalni sekratar NSBiH.

Ove informacije su potvrđene i na oficijelnoj stranici FK Sloboda.

"Nakon obavljenog sastanka na kome su učestvovali Jasmin Imamović, načelnik općine Tuzla, Jasmin Baković, generalni sekretar N/FS BiH, Elmir Pilav, sekretar stručnog štaba reprezentacije i ja, definitivno je dogovoreno da će naša A selekcija prijateljski meč protiv Lihtenštajna odigrati na Tušnju 4. septembra", potvrdio je i Azmir Husić, predsjednik FK Sloboda.

Ovo će ujedno biti provjera ekipe selektora Safeta Sušića uoči početka kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016. godine i prve kvalifikacijske utakmice s Kiprom 9. septembra.