Nogomet
3

Jarni je imao sjajnu nogometnu karijeru, pamti se pogodak Njemačkoj

Piše: Edin Isanović
Robert Jarni, prije dva dana imenovan je za prvog šefa struke FK Sarajevo. Navijači od nekadašnjeg reprezentativca Hrvatske očekuju mnogo. Konkretno, od Roberta se očekuje da osvoji jedan trofej koji se na najvećem bh. stadionu čeka od 2007. godine.

Jarni je rođen 26. oktobra 1968. godine. Bio je vrhunski nogometaš. Karijeru je počeo graditi u Čakovecu i Hajduku. U dresu splitskog kluba igrao je odlično. Potom se okušao na "Čizmi".

Nastupao je za Bari, Torino i Juventus. Kasnije je preselio na Pirineje i nosio dres Betisa, Reala iz Madrida i Las Palmasa. Iako igra na lijevom boku postigao je nekoliko fantastičnih pogodaka.Uspješnu karijeru završio je u Panathinaikosu. Odlikovala ga je prodornost, sjajan centaršut i udarac.

Igrao je sjajno za reprezentaciju Jugoslavije i Hrvatske. Posebno se pamti pogodak Njemačkoj u kockastom dresu na Svjetkom nogometnom prvenstvu u Francuskoj 1998. godine kada su Vatreni bili treći.

Kao trener vodio je Hajduk, Istru i mladi tim splitskih "Bili". Na Koševu ga čeka mnogo posla.

"Moje i ambicije Sarajeva se poklapaju. Stigao sam u izuzetno organizovan klub", rekao je Jarni nakon dogovora sa čelnicima Sarajeva.

Pogledajte neke asistencije i pogotke Jarnija iz igračkih dana.