Sjajno se uklopio
108

"Japanski Messi" potezima i golovima oduševljava na treninzima Real Madrida

K. H.
Takefusa Kubo (Foto: EPA-EFE)
Takefusa Kubo (Foto: EPA-EFE)
Osamnaestogodišnji japanski nogometaš Takefusa Kubo, barem prema video klipovima s treninga Real Madrida, odlično se uklopio u novu sredinu i već sada pokazuje raskošni talenat zbog kojeg je gotovo čitava nogometna Evropa pokušavala da ga dovede u svoje redove.

Kubo je stigao iz japanskog kluba Tokyo FC, a u narednoj sezoni će nastupati za Castillu, odnosno Realov mladi tim, a s obzirom na to da se radi o jednom od najvećih talenata na svijetu, Zinedine Zidane mu je pružio priliku da se odmah pokuša dokazati u prvom timu.

[TWITTER]1150459866059890690[/TWITTER]

Iako ima samo 18 godina, Kubo se odlično snalazi na treninzima Real Madrida i ne libi se pokazati raskošni talenat koji posjeduje, a prema video snimcima koji su brzo postali viralni na društvenim mrežama, Kubo je nekim svojim potezima oduševio starije i iskusnije saigrače.

"Japanski Messi" ranije se dovodio u vezu s prelaskom u Barcelonu, transfer je bio jako blizu realiacije, ali ga je u tome spriječila kazna FIFA-e koja se odnosi na transfere mladih igrača, nakon čega se vratio u klub Tokyo iz kojeg je kasnije pojačao Real Madrid.