Ivica Osim
0

"Japan protiv Danske mora igrati agresivnije i hrabrije"

Sarajevo-x.com
Ivica Osim
Ivica Osim
Japan bi se pobjedom nad selekcijom Danske plasirao u drugu fazu takmičenja Svjetskog prvenstva, a bh. stručnjak Ivica Osim poručio je "plavim samurajima" da ključnu utakmicu moraju odigrati mnogo agresivnije.

"Moraju napadati hrabrije. Imao sam dojam da su se bojali holandskih igrača", rekao je Osim japanskim medijima u telefonskom razgovoru, nakon što su "plavi samuraji" izgubili od Holanđana rezultatom 1:0.

Holandija je u grupi E osigurala prolaz dalje nakon što su pobijedili Dansku i Japan, koji je u prvoj utakmici savladao Kamerun rezultatom 1:0.

Naš stručnjak, koji je klupu Japana napustio nakon teškog moždanog udara, kazao je kako se igrači Japana ne trebaju bojati Danaca.

"Viši igrači se ne osjećaju ugodno kada igraju protiv nižih, okretnijih igrača. Protiv Danaca moraju omogućiti brže kretanje lopte, što otežava višim igračima da pravovremeno reaguju", naglasio je popularni Štraus.

Osim je rekao kako je Keisuke Honda, igrač moskovskog CSKA i strijelac protiv Kameruna, u napadu bio usamljen, što je dovelo do sporije igre.

"Shvatio sam da se ne mogu sam nositi protiv odbrambenih igrača. Moram biti bolji", rekao je Honda.

Osim nije bio zadovoljan igrom veznog igrača Shunsukea Nakamure, bivšeg igrača “Celtica”, za kojeg kaže da je u utakmici protiv Holandije djelovao ležerno.

"On treba igrati brz i moderan fudbal", poručio je legendarni trener tima sa Grbavice.