Nogomet
0

Japan će biti najveće iznenađenje Kupa konfederacija

Totalsport
Reprezentativci Japana (Foto: AFP)
Reprezentativci Japana (Foto: AFP)
Japanska nogometna reprezentacija prva je preko kvalifikacija izborila nastup na Svjetskom prvenstvu koje će se iduće godine održati u Brazilu.

Za odlazak na novi Mundijal dovoljan je Japancima bio i bod u utorak, a upravo su ga i osvojili odigravši u Saitami 1-1 protiv Australije. No, do boda i velikog slavlja zbog plasmana u Brazil Japanci su čekali sve do posljednjih trenutaka utakmice.

Pomalo kontroverzni jedanaesterac je tada suđen za Japan, a Keisuke Honda, istureni vezni nogometaš ruskog prvaka CSKA, je relizirao udarac s bijele tačke za 1-1.

"Naravno da sam sretan što nas je moj pogodak odveo u Brazil. Bili smo nervozni, pritisak nam je otežao situaciju, ali na kraju je jedino bitno da smo obavili posao do kraja", rekao je strijelac Honda i dodao:

"Bit ćemo najugodnije iznenađenje Kupa konfederacija. Bit ćemo pravi i na Mundijalu. Nama će mnogi ostati iznenađeni", poručio je Honda.

Recimo da će se Japan na Kupu konfederacija, što se održava od 15. juna do 1. jula, takmičiti u grupi A zajedno s Brazilom, Italijom i Meksikom.