Legendarni golman
165

Janjuš: Bila bi tragedija da Sarajevo nije prvak, pozdrav Hordama zla

Piše: N. K.
Slobodan Janjuš (Foto: Facebook)
Slobodan Janjuš (Foto: Facebook)
Legendarni golman Željezničara, ali i Sarajeva, Slobodan Janjuš čestitao je putem društvenih mreža Bordo timu osvajanje titule prvaka BiH, iako je do kraja prvenstva ostalo da se igra još tri kola.

Ipak, male su šanse da će Sarajevo prokockati veliku prednost od šest bodova u odnosu na drugoplasirani Zrinjski, u što očito ne vjeruje ni Janjuš.

"Sve čestitke Sarajevu na osvajanju šampionske titule jer bila bi tragedija da nisu prvaci. Čitavu sezonu su bili na prvom mjestu. Čestitke Musemiću i igračima koji su pokazali karakter, upornost i znanje. Pehar je ono za šta igraju i bore se na terenu, a žele ga svi klubovi. Normalno, uz ogromnu podršku svojih vjernih navijača, koji su 12. igrač na terenu. I ja i moj ujak Seem želimo puno uspjeha u Evropi. Na kraju veliki pozdrav Hordama zla", poručio je Janjuš.

Podsjetimo, Janjuš je karijeru počeo u Željezničaru za koji je branio od 1970. do 1977. godine. Nakon toga je igrao za Vojvodinu i Radnički iz Pirota, a potom se vratio u glavni bh. grad i to u redove najljućeg rivala Sarajeva.

Za reprezentaciju Jugoslavije upisao je devet nastupa.