Nogomet
0

Janjoš: Nismo imali sreće; Milošević: Zaslužili smo bod, hvala navijačima na korektnosti

Piše: E. B.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Sarajevo i Radnik su podijelili bodove u prvom kolu Lige za prvaka odigravši 1:1 na Koševu.

Trener Sarajeva Mehmed Janjoš bio je razočaran nakon meča, te je u izjavi za BHT rekao:

"Poveli smo 1:0 i onda sljedeći napad primamo gol. Poslije toga smo propustili tri-četiri zicera... To je fudbal, jednostavno danas nismo imali sreće da pobijedimo i moramo ići dalje, nastavljati kupiti bodove i to je to. Pokušat ćemo sada da oporavimo ekipu do srijede i pokušati da se što bolje predstavimo u Tuzli. Znate i sami kako smo odigrali posljednju utakmicu tamo. Idemo dalje, ne smijemo pasti, nismo planirali ovo ali šta se može, to je fudbal", rekao je Janjoš.

Njegov kolega na klupi Radnika Nebojša Milošević bio je, logično, zadovoljan ostvarenim rezultatom na ovom veoma teškom gostovanju.

"Nismo htjeli biti defanzivni sve vrijeme. Htjeli smo da igramo, međutim Sarajevo je kvalitetan protivnik. Sarajevo je ozbiljan klub, odlična ekipa i pretendent za titulu. Favorit je bio svakako, nama su nedostajali Peco i Srećković da bismo mogli kontranapadima ugroziti protivnika, tako da smo morali biti malo rezervisaniji. Momci su se borili i zaslužili su ovaj bod. Konstantno smo bili pod pritiskom, ali Sarajevo nije imao Bog zna koliko izglednih prilika. Sve u svemu, dobre su utakmice bile i jučer i danas. Hvala publici na korektnosti, hvala Sarajevu na gostoprimstvu i želim im sve najbolje u daljem takmičenju", rekao je Milošević.

A šta su Janjoš i Milošević rekli na konferenciji za medije nakon meča možete pogledati ovdje:

Sarajevo je ovim bodom sada u zaostatku od četiri boda u odnosu na Lidera Zrinjski i tri u odnosu na drugoplasirani Željezničar, dok je Radnik četvrtoplasirani sa 38 bodova.