Nogomet
5

Janjoš nakon poraza od Slobode: Ne pamtim gore Sarajevo

Piše: D. B.
Mehmed Janjoš (Foto: Darko Zabuš/Klix.ba)
Mehmed Janjoš (Foto: Darko Zabuš/Klix.ba)
Ekipa Sarajeva je danas u okviru 22. kolu Premijer lige BiH poražena na Tušnju od Slobode čime je prekinut niz tima s Koševa od osam pobjeda. Tuzlaci su pobijedili 3:0, a trener Bordo ekipe Mehmed Janjoš je bio nezadovoljan igrom svojih izabranika.

"Neshvatljivo je, danas je bila jedna ekipa koja je igrala, a druga je stajala. Čestitam Slobodi na zasluženoj pobjedi. Ne pamtim gore Sarajevo, Sloboda je pokazala da želi pobjedu i od srca joj čestitam", izjavio je Janjoš.

Njegova ekipa će pokušati konsolidovati svoje redove tokom reprezentativne pauze.

"Naša je sreća pa je sada pauza, moramo ovo dobro analizirati. Neshvatljivo je ovako izgubiti utakmicu. Moramo se pokušati vratiti nakon ovako teškog poraza", rekao je trener FK Sarajevo.

Sada je prioritet vratiti tim na pravi put, a potom slijedi borba za Evropu.

"Naše su ambicije Evropa, ali ovakvom igrom to ne možemo. Moramo se što prije vratiti, dosad smo igrali jako kvalitetno. Možda je dobro što je došao ovakav dan da nas spusti na zemlju, da vidimo gdje smo i da se okrenemo radu", kazao je Janjoš.

Bordo ekipa je imala priliku da prestigne lidera Zrinjskog, koji je poražen od Metalleghea u Mostaru, ali je umjesto toga drugu poziciju prepustila ljutom rivalu Željezničaru.

"Ovakvim pristupom nismo mogli ništa uraditi", jasan je bio Janjoš.