Nogomet
8

Jan Vertonghen: Važno je da ne izgubimo od BiH, potreban nam je barem bod

Klix.ba
Jan Vertonghen (Foto: EPA)
Jan Vertonghen (Foto: EPA)
Nogometaš Tottenhama i reprezentativac Belgije Jan Vertonghen priželjkuje dobar start svoje reprezentacije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016. godine. Istakao je da važnost da Belgija ne doživi poraz u Zenici protiv BiH.
Jan Vertonghen (Foto: EPA)
Jan Vertonghen (Foto: EPA)
Svoju prvu utakmicu u kvalifikacijama za EP Belgija igra večeras protiv Andore. Belgijanci su kvalifikacije trebali otvoriti utakmicom protiv Izraela prošlog mjeseca, koja je odgođena.

Nakon utakmice s Andorom, Belgijanci dolaze u Zenicu kako bi odmjerili snage sa Zmajevima. Dvadesetsedmogodišnji Vertonghen je rekao da Belgija mora zabilježiti dobar start, pobijediti Andoru, a potom barem osvojiti bod protiv BiH.

"Potrebna nam je pobjeda na domaćem terenu protiv Andore, a onda da protiv BiH osvojimo barem bod. Važno je da ne izgubimo u ove dvije utakmice, posebno ne protiv direktnih konkurenata za plasman na EP. Nisam igrao protiv Andore i BiH ranije, ali znam da su nam na početku kvalifikacija potrebne pobjede. Nadam se dobrom startu", izjavio je Vertonghen.

Utakmica BiH - Belgija se igra u ponedjeljak na stadionu "Bilino Polje" u Zenici s početkom u 20:45 sati.

Zmajevi večeras također u 20:45 sati igraju protiv Velsa u Cardiffu.