Nogomet
30

Bh. navijači ne vjeruju u pobjedu Zmajeva, Belgijanci uvjereni u trijumf

Piše: D. B.
(Foto: Klix.ba)
Nogometna reprezentacija BiH večeras na stadionu "Bilino Polje" u Zenici dočekuje Belgiju u kvalifikacijskom meču za odlazak na Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016. godine. Jasno je da će naš državni tim imati veliku podršku, ali navijači nisu previše optimistični.

"U Velsu smo poprilično dobro odigrali, ali je to bilo nedovoljno za pobjedu koja nam je bila potrebna. Zbog neriješenog rezultata smo se doveli u situaciju da se moramo 'izvlačiti' protiv velike reprezentacije kakva je Belgija. Smatram da su nas u ovu situaciju dovele greške selektora Safeta Sušića, koje ne ispravlja. Dva su moguća scenarija. Belgijanci nas mogu potcijeniti zbog lošeg rezultata protiv Kipra i pritiska koji je na nama, pa da to iskoristimo i pobijedimo, dok s druge strane, postoji mogućnost da u potpunosti 'padnemo' i da nas Belgijanci doslovno unište. Ako se nešto ne promijeni, plasman na EP bi mogao doći u pitanje", izjavio je Damir koji je na utakmicu u Zenicu došao iz Sarajeva.

"Nepotrebno smo izgubili od Kipra, a onda smo u Velsu odigrali dobru utakmicu u kojoj ipak nismo napravili dovoljno da bi ostvarili pobjedu. Sada nam ostaje da se borimo protiv Belgije, koja je kvalitetnija od Velsa. Bit će nam teško, ne vjerujem da Belgija u ovih 90 minuta neće doći do gola. Nadam se da ćemo barem odigrati neriješeno. Ako izgubimo, kvalifikacije bi mogle doći u pitanje", rekla je Merima iz Zenice.

"Nakon utakmica protiv Kipra i Velsa ne vjerujem da možemo pobijediti Belgiju, koja se nalazi u vrhu svjetskog nogometa. Ipak, kao i svaki bh. navijač, iskreno se nadam pobjedi, a koliko je to realno, vidjet ćemo", kazao je Ernes iz Sarajeva.

Za razliku od bh. navijača Belgijanci su samouvjereni.

"Belgija je velika reprezentacija i u Zenicu smo došli po sva tri boda. Siguran sam da ćemo pobijediti večeras. BiH ima nekoliko opasnih nogometaša, najopasniji je Džeko, ali smo mi bolji tim i također imamo zvijezde poput Kompanyja, Lukakua i Hazarda. Večeras ćemo slaviti", rekao je Thierry, navijač Belgije.

Njegov kolega, s kojim je doputovao u Zenicu, također je uvjeren u trijumf Belgije.

"Pobjeda sigurno neće doći u pitanje. BiH je odličan tim, ali smo mi kvalitetniji i vjerujem da iz Zenice nosimo sva tri boda".

Utakmica BiH - Belgija počinje u 20:45 sati, a na ulicama Zenice vlada dobra atmosfera. Navijači Belgije neometano sjede u lokalnim kafićima i povremeno se u navijanju nadmeću sa bh. navijačima. Incidenata nije bilo.