Nogomet
0

James Milner, kapiten Liverpoola: U drugom dijelu nismo igrali, to je poražavajuće

Anadolija
James Milner (Foto: EPA)
James Milner (Foto: EPA)
Sevilla je u sinoćnjem finalu Evropske lige na stadionu St Jakob Park u Baselu nakon preokreta savladala Liverpool sa 3:1. Kapiten Redsa James Milner isitče da njegov tim poslije vodstva 1:0 na poluvremenu u drugom dijelu nije igrao, što je po njemu poražavajuća činjenica.

Daniel Sturridge je u 35. minuti prelijepim udarcem doveo Liverpool u vodstvo i djelovalo je da je engleski tim blizu trofeja i plasmana u Ligu prvaka. Međutim, u prvoj minuti nastavka Kevin Gamieiro je pogodio za izjednačenje, nakon čega je na terenu postojao samo jedan tim, Sevilla. Coke je u 64. i 70. minuti pogodio za slavlje španske ekipe od 3:1 i treći uzastopni trijumf u Evropskoj ligi.

"Nikada nismo zaigrali u drugom poluvremenu i to je poražavajuće. Nismo ni izbliza prikazali kakve su naše sposobnosti, što je razočaravajuće. Bili smo spremni, uvjereni da smo jedni drugima rekli prave stvari između dva poluvremena. Primili smo nespretan gol i nikada se nismo vratili u utakmicu", kaže Milner.

Zanimljiv detalj se dogodio u 70. minuti kada je Coke pogodio mrežu Liverpoola za 3:1. Pomoćni sudija je podigao zastavicu signalizirajući ofsajd, ali je glavni arbitar Jonas Eriksson priznao gol.

"Linijski sudija je podigao zastavicu kod trećeg gola, ali je glavni sudija pokazao na centar. To nema nikakve veze sa sudijama, nego s nama. Nismo ništa uradili u noći finala i to je važno. Nismo mislili na Ligu prvaka, nego na osvajanje trofeja. Nismo uspjeli da ostvarimo cilj. To je dvostruki udarac, jer nećemo biti u Evropi sljedeće sezone. Igrali smo dva finala ove sezone i nijedno nismo dobili, sljedeći put moramo završiti posao", jasan je Milner.

Liverpool je propustio priliku da dođe do četvrtog pehara u Evropskoj ligi, koja je nasljednik nekadašnjeg Kupa UEFA. S druge strane, Sevilla je ušla u istoriju, ne samo zbog trećeg uzastopnog trijumfa nego i zato što je sa pet trofeja daleko najtrofejnija ekipa Evropske lige.