Nogomet
24

Sjajna igra Seville: Andalužani vode sa 3:1 protiv Liverpoola

Piše: O. T.
Foto: EPA
Foto: EPA
U finalu Evropske lige na St. Jakob-Parku u Baselu sastaju se Liverpool i Sevilla, a trenutni rezultat je 3:1 za Sevillu.

Utakmica nije obilovala velikim šansama. Najbolju je imao Liverpool u osmoj minuti kada je golman Soria spasio Sevillu nakon udarca Emre Cana.

Vodstvo Liverpoolu donio je Sturridge koji majstorski matirao Soriju. Sjajni napadač je u 35. minuti vanjskim dijelom lijevog stopala šutirao sa ivice šensaesterca i pogodio za 1:0.

Do kraja poluvremena rezultat se nije mijenjao i Liverpool je na odmor otišao sa zasluženim vodstvom.

Sevilla je odlično otvorila drugo poluvrijeme i izjednačila je nakon samo 17 sekundi igre u nastavku. Pogodio je Gameiro. Isti igrač je samo minutu kasnije imao sjajnu šansu za preokret, ali je nije uspio realizovati.

Andalužani su nastavili praviti pritisak i izgledali su preporođeno u drugom dijelu. Napadi su rezultirali preokretom u 64. minuti kada je Coke matirao Mignoleta za 2:1.

Isti igrač je pogodio u 71. minuti za velikih 3:1. Iako je najprije pomoćni sudija signalizirao ofsajd, glavni sudija je pokazao na centar i sada je Sevilla u velikoj prednosti.

Liverpool u ovom finalu traži prvu evropsku titulu nakon trofeja Lige prvaka 2005. godine, dok Sevilla pokušava osvojiti treću uzastopnu titulu u Evropskoj ligi što bi bio rekord.