Nogomet
33

Jamak: Sudija nas je oštetio u Zenici, protiv Olimpica će biti veoma teško

Piše: D. B.
Željezničar je u okviru 10. kola BHT Premijer lige proteklog vikenda remizirao sa Čelikom u Zenici, a nogometaš Plavih Nermin Jamak vjeruje da je njegova ekipa oštećena zbog sudijskih odluka.
Nermin Jamak (Foto: Klix.ba)
Nermin Jamak (Foto: Klix.ba)

"Prvo poluvrijeme smo odigrali dosta dobro, imali vodstvo i dovoljno prilika za bar još dva gola. Da smo to učinili, utakmica bi bila gotova" osvrnuo se Jamak na subotnji susret na Bilinom Polju.

On je izuzetno nezadovoljan suđenjem Danijela Pajića.

"Sudija nas je mnogo oštetio, a dodijelio je onakav crveni karton Arminu Hodžiću. Takve se greške ponavljaju iz utakmice u utakmicu", kazao je Jamak.

Narednog vikenda se igra 1. kolo BHT Premijer lige, a Plavi na grbavici dočekuju Olimpic.

"Bit će to veoma teška utakmica u nedjelju protiv Vukova. Radi se o zaista dobroj ekipi, ali se nadam našoj pobjedi", rekao je jedan od boljih igrača FK Željezničar ove sezone.

Dodao je da njegova ekipa igra dobro, ali da odbrana nije na nivou.

"Mi smo svaku utakmicu odigrali dobro. Posjed lopte je bio na našoj strani, ali smo primali naivne golove", smatra Jamak.

Uprkos lošim rezultatima i tek sedmoj poziciji nakon 10 odigranih kola, Jamak vjeruje da će se Željezničar boriti za novu titulu prvaka BiH.

"Jasno je da imamo veoma dobru ekipu koja će se zasigurno i ove godine boriti za osvajanje BHT Premijer lige", završio je Jamak.