Ronaldinho
0

"Jako sam zadovoljan sezonom"

Totalsport
Ronaldinho (Foto: Reuters)
Ronaldinho (Foto: Reuters)
"Zadovoljan sam svojim igrama i sezonom koja je u toku", rezimirao je Milanov brazilski vođa na terenu Ronaldinho dosadašnji tok takmičenja u talijanskom nogometnom prvenstvu.

"Rijetko sam na klupi, minutaža mi je konstantno velika što je ono čemu sam se i nadao. Sve je zapravo savršeno u dosadašnjem dijelu lige. Nisam za to zaslužan samo ja, već cijela ekipa koja se pomaže tokom utakmica čime se i meni otvara prostor za igru", dodao je Ronaldinho čija se ekipa trenutno nalazi na drugom mjestu tabele s četiri boda manje od vodećeg Intera (58-54).

"Sada kada smo im se dodatno približili još smo uvjereniji u osvajanje naslova prvaka. Ne smijemo gubiti vjeru, baš kao što se niti ne predajemo pred uzvrat u Ligi prvaka. Bit će na Old Traffordu teško nadoknaditi poraz 3-2, ali nije nemoguće savladati Manchester United. Možemo daleko", misli Ronaldinhu u najavi uzvratne utakmice osmine finala Lige prvaka koju će vjerojatno propustiti njegov sunarodnjak Pato.

"Naviknut sam igrati s njim, poznajemo se na terenu bez gledanja. Bilo bi sjajno da se stigne oporaviti, ali ukoliko to ne bude slučaj, njegovu ulogu mogu preuzeti Amantino Mancini, David Beckham i Ignazio Abate."

U karijeri je Ronaldinho, između ostalog, osvojio Svjetsko prvenstvo, dva puta FIFA-inu nagradu za najboljeg svjetskog nogometaša, Ligu prvaka, kao i naslov u španskoj Primeri.

"Cilj mi je osvojiti sve što sam već i prije osvojio. Znam kako je to sjajan osjećaj i želim ga ponovno osjetiti. Naravno da bih htio ponovno u reprezentaciju, ali znam da to mogu izboriti samo dobrim igrama za Milan", zaključio je Ronaldinho koji je kroz 26 utakmica Serije A ove sezone postigao devet, a namjestio 16 golova saigračima.