Trener optimista
37

Jakirović: Dinamo je dobio najtežeg protivnika, ali tražimo pojačanja i idemo po prolaz

N. K.
Sergej Jakirović (Foto: EPA-EFE)
Sergej Jakirović (Foto: EPA-EFE)
Dinamov trener Sergej Jakirović smatra da je njegova ekipa dobila jednog od najtežih protivnika kojeg su mogli dobiti na današnjem žrijebu koji je zagrebački klub spojio s Betisom u borbi za plasman u osminu finala Konferencijske lige.
"Dobili smo jednog od najtežih protivnika kojeg smo mogli dobiti, premda niti ostali protivnici nisu slabi. Morat ćemo ih dobro analizirati, dobro se pripremiti i pokušati sve kako bi u prvom susretu ostvarili povoljan rezultat uoči revanša u Zagrebu", komentarisao je Jakirović žrijeb.

Modri su prije dvije sezone u istoj rundi takmičenja, ali u Evropskoj ligi, također gostovali u Andaluziji, tada protiv Seville.

"Sada imamo drugačiju ekipu, mnogo toga će odrediti i zimski prijelazni rok. Pokušat ćemo dovesti pojačanja na pozicijama za koje smo zaključili da smo deficitarni. Želimo pojačati konkurenciju na određenim pozicijama. Nadam se da će biti i zdravlja. Otkako smo svi na okupu forma je u uzlaznoj putanji", poručio je Jakirović.

Inače, Betis je u grupi Evropske lige ostao iza praške Sparte koja je u posljednjem kolu kvalifikacija za Evropsku ligu izbacila Dinamo.

"Kada smo mi ispali od Sparte govorilo se kako je to slabašna i prosječna ekipa. Ipak, Sparta je prošla jaku i zahtjevnu grupu te se ispostavilo da je to dobra ekipa, što smo mi i znali. Taj dan su bili bolji i izbacili su nas. Dobro ćemo analizirati Betis i vidjeti u kojem sistemu igraju i šta nama odgovara kako bi im parirali", poručio je Dinamov trener.