Oduševio igrama u dresu Wila
47

Jahović na meti Leverkusena, Zuricha, Grasshoppersa i Thuna

Piše: Dalibor Bošnjak
Bivši igrač FK Sarajevo Adis Jahović aktuelnu sezonu provodi u ekipi Wila u 2. ligi Švicarske. Makedonski napadač je u posljednjih 13 utakmica postigao 12 golova, a njegove igre su privukle pažnju skauta Bayer Leverkusena, Zuricha, Grasshoppersa, Bochuma i Thuna.

Jahović je za Wil potpisao ugovor prije gotovo godinu dana. Odmah se nametnuo tamošnjem treneru i dokazao svoj neosporan kvalitet. U to su se uvjerili i skauti Bayer Leverkusena, Bochuma, Zuricha, Grasshoppersa i Thuna, koji su gledali utakmicu između Wila i Winterhura. Jahović je odigrao svih devedeset minuta, što je bilo dovoljno da impresionira predstavnike pomenutih klubova.

Nakon te utakmice se proširila vijest o njegovom odlasku iz Wila i prelasku u veći klub. Da se ne radi o glasinama, potvrdio nam je i sam Jahović.

"Igrali smo utakmicu protiv Winterhura kada su stigli skauti Zuricha, Grasshoppersa, Thuna, Bochuma i Leverkusena. Mene su došli gledati predstavnici švicarskih klubova, a Nijemci su stigli s namjerom da vide stopera i desnog beka. Nakon utakmice mi je prišao trener i rekao da sam privukao pažnju i oduševio predstavnike pomenutih klubova te da su vrlo zainteresovani. Švicarci su odmah dali ponude, dok se Leverkusen raspitivao o obeštećenju za mene", izjavio je Jahović za portal Klix.ba.

Obeštećenje koje je Wil zatražio za makedonskog napadača i potencijalnog reprezentativca iznosi oko 500.000 eura. Jahović nema ništa protiv da promijeni sredinu. Smatra da je spreman za napredak i novi izazov na višem nivou te da mu nije previše važno za koju švicarsku ekipu će zaigrati, ali da svakako prednost ima Leverkusen. Za nekoliko dana će znati ime svog novog kluba.

"Sretan sam i zadovoljan svojim igrama. Zaista mi nije bitno za koga ću zaigrati u Švicarskoj, sve su to dobre ekipe. Međutim, moj san je Bundesliga, tako da Leverkusen definitivno ima prednost. No, šta god se dogodi, ja ću biti zadovoljan. Uskoro ću znati sve", dodao je Jahović.