Nogomet
8

Jagodić zvanično preuzeo Slobodu: Ne obećavam ništa bombastično, slijedi nam zahtjevan period

Piše: A. K.
(Foto: Darko Zabuš/Klix.ba)
Vlado Jagodić od danas je i zvanično novi šef stručnog štaba Fudbalskog kluba Sloboda. Na mjesto stratega Tuzlaka Jagodić je došao nakon Husrefa Musemića koji je ostavku podnio 11. septembra ove godine, nakon poraza Slobode od Krupe.

U svom prvom obraćanju javnosti Jagodić je kazao da poziv Slobode za svakog ozbiljnog trenera treba biti izazov.

"Sigurno da ovaj period i trenutak u Slobodi traži dodatni angažman jer mnogi su kvalifikovali da trenutno stanje u ovom klubu predstavlja nešto što nije dobro. Nastojat ću svim svojim kapacitetima da trenutno stanje stabilizujemo. Ja ovdje ne bih došao da Sloboda nema cilj. Ona mora imati cilj koji je visok, a kad sve uradimo naš treći nivo je borba za sami vrh", kazao je Jagodić.

Svjestan težine posla koji slijedi, Jagodić je kazao da neće ništa bombastično obećavati.

"Stručni štab koji je aktuelan u Slobodi i koji je u prelaznom periodu kada su igrači bili dezorjentisani odradio veoma težak zadatak, zasad će ostati zajedno sa mnom dok ne pohvatam sve konce. Tražit ću strogi profesionalizam od svih, a već od danas Sloboda ima izuzetno zahtjevne tri sedmice i mi moramo biti u fokusu svi zajedno. Očekujem samo korektnost, a dostupan sam 24 sata. Sloboda je veliki klub i mislim da imamo kapacitete da sve dovedemo u normalu", istakao je on.

Jagodić je dodao i da Sloboda ima dobar igrački kadar koji može donijeti ono što ovaj klub i želi.

"Znate vrlo dobro da preferiram i rad sa mlađim igračima. Mislim da škola Slobode treba biti više zastupljena u prvom timu i vjerovatno ćemo više pažnje obratiti", naglasio je Jagodić koji se zahvalio i svom sada već bivšem klubu u kojem je završio svoju igračku karijeru i odradio 85 zvaničnih utakmica na klupi, odnosno FK Borac.

Bivšeg selektora mlade reprezentacije BiH i trenera više bh. klubova za novog šefa stručnog štaba Slobode odabrao je Odbor za hitnost premijerligaša s Tušnja.

"Obavili smo razgovore sa većim brojem trenera, a smatramo da smo napravili dobru procjenu. Očekujemo da će ovo biti pun pogodak te da ćemo nastaviti jednim kontinuitetom ka dobrom rezultatu, a za to je zadužen novi šef stručnog štaba. Mi kao Odbor za hitnost dajemo punu podršku, a u narednom periodu ćemo se baviti drugim poslovima koji su bitni za klub", izjavio je predsjednik Skupštine FK Sloboda Kemal Kurević.

Jagodić je do jučer obnašao dužnost trenera banjalučkog Borca, a nakon raskida ugovora preuzeo je ekipu Slobode.

Poručivši da trenera u svakom klubu drži rezultat, Jagodić je kazao da je ugovor sa FK Sloboda potpisao na period do kraja ove sezone, uz mogućnost produžetka za još dvije godine.