Foto finiš u PLBiH
230

Jagodić uoči utakmice sa Borcem: Bila bi katastrofa kad bi ispala dva tima iz RS-a

S. G.
Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba
Trener Sloge Meridian Vlado Jagodić najavio je utakmicu sa Borcem koja njegov tim očekuje u okviru posljednjeg kola u ovoj sezoni Premijer lige BiH.

Dobojlije se trenutno nalaze na devetoj poziciji sa 34 boda koliko imaju i Posušje, Tuzla City i Igman, a borbu za opstanak će još voditi Sloboda i Leotar.

Eventualna pobjeda protiv Borca njegovom timu garantuje siguran opstanak, a prema nekim kalkulacijama za to će im biti dovoljan i remi.

Jagodić se dotakao Borca, ekipe koju je nekada vodio i sa kojom je u sezoni 2010./2011. bio prvak Bosne i Hercegovine.

"Borac je u ovom duelu rasterećen i neopterećen, a takav onda može da bude najopasniji. Naravno da mi više nemamo popravni, moramo da razmišljamo o pobjedi. U posljednjem kolu se svašta može dešavati i da ne bismo zavisili od drugih, mi moramo da razmišljamo o pobjedi bez obzira ko nam je protivnik“, rekao je Jagodić.

Trener Sloge je između ostalog rekao i kako bi za nogomet u Republici Srpskoj bilo katastrofalno kada bi ispala dva tima iz ovog bh. entiteta.

"Kad sam preuzeo ekipu, rekao sam da je 36 bodova potrebno za opstanak, i u ovom trenutku je to tačno. Uzimajući u obzir da direktno zavisimo od utakmice u Tuzli, onda moramo da mislimo o pobjedi i dolasku na 37 bodova jer imamo lošiji skor sa Slobodom.

Ne želim da se bavim špekulacijama, ali možemo i sa porazom da ostanemo u ligi ako bi se na Koševu desilo što je očekivano, a to je da Sarajevo pobijedi Igman jer imamo bolji međusobni skor i od Igmana i od Leotara.

Pogotovo bi katastrofa za nogomet u RS-u bila da, ne daj Bože, ispadnu dva kluba i iz tog razloga mogamo da zapnemo iz petnih žila", rekao je Vlado Jagodić.

Sve utakmice posljednjeg 34. kola igraju se u istom terminu, u nedjelju od 17 sati, a tekstualne prijenose svih mečeva moći ćete pratiti na portalu Klix.

Tabela Premijer lige BiH: