Susret na Tušnju
5

Jagodić uoči duela s Željom: Petrović je potcijenio Slobodu, u nedjelju želimo slaviti pobjedu

Piše: A. K.
Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
U okviru šestog kola Lige za prvaka Bosne i Hercegovine Fudbalski klub Sloboda u nedjelju na stadionu Tušanj u Tuzli dočekuje ekipu sarajevskog Željezničara. Strateg Tuzlaka Vlado Jagodić smatra da je pogrešno pričati o susretu između spomenuta dva kluba, a ne reći da je to velika utakmica i derbi.

"Moj kolega (Slavko Petrović, op.a.) je, nažalost, potcijenio moj klub, a možda i mene, rekavši da će Željezničar na malim utakmicama poput onih sa Slobodom, Radnikom i Krupom, vjerovatno ovjeravati titulu. Ja mu kažem da treba dobro poznavati bh. prilike i historije klubova. Ja to nikada ne bi rekao za Željezničar, ali, opet kažem da je to nečije drugo", kazao je Jagodić.

Naglasivši da predstoji istinski derbi, Jagodić je rekao da će i ovaj put publika koja dođe na Tušanj sigurno imati šta da vidi.

"Naravno, skoro prije mjesec dana imali smo susret s Željezničarom koji je odigran tako kako jeste i koji je rezultatski završio onakako kako je završio. Konstataciju poslije te utakmice sam rekao da nismo zaslužili da izgubimo dva razlike. Sa igračima sam, posebno u sedmici poslije utakmice s Zrinjskim, analizirao sve što sam mogao po pitanju Željezničara i imamo mi rezulat 1:1 jesenas pod mojim vodstvom", naglasio je Jagodić te dodao:

"Ovdje je Sloboda prije mog dolaska pobjedila Željezničar 2:0. Kad sve to sagledamo, a uzmemo u obzir sportski i ne sportski način koji je bio na Grbavici, mislim da moramo naći dodatnih motiva da budemo bolji nego na bilo kojoj utakmici prije."

Jagodić je istakao i da na Tušnju niti jednoj ekipi ne da prednost i ulogu favorita, jer vjeruje u svoju ekipu.

"Što se tiče igračkog kadra, Tandir je u 93. minuti dobio treći karton koji ga je isključio iz ove utakmice, a svi ostali treniraju i imam sve bolju situaciju. Slobodno mogu reći da su svi, izuzev Jahića koji trenira sa ekipom ali nije još za igranje utakmica i Merzića koji je već završio polusezonu, meni na raspolaganju", pojasnio je on.

Da li će biti nekakvih iznenađenja ili eventualno drugačijih načina igre u odnosu na prethodne utakmice na Jagodiću je da odluči nakon treninga koji danas i sutra očekuju crveno-crne.

"Ekipa će ovaj put biti u karantinu jer želim da u miru i pomno još jednom analiziramo sve naše susrete protiv željezničara i nađemo motive da budemo ti koji će slaviti zajedno s našim navijačima", poručio je Jagodić.

Znajući koga Željezničar ima sve u rosteru, Jagodić je mišljenja da protivnička ekipa na gostujućem terenu ne može iznenaditi.

"Mnogo utakmica sam ja preko ovih svjih leđa odigrao protiv Željezničara i rijetko kada da nije na isti način. I ovaj put ćemo, nadam se, imati dobitnu kombinaciju, a to što će neko od njihovih igrača možda dobiti priliku zbog nedostatka drugih može biti i pozitivna priča", smatra on.

Aleksandar Lazevski mišljenja je da u nedjelju predstoji jedna dobra utakmica.

"Trener ima zamisli, a kako će to ekipa sprovesti vidjet ćemo na terenu. Raspoloženje među igračima je dobro, jer smo ostvarili povoljan rezultat protiv Zrinjskog. Sigurno da dobrim rezultatom u predstojećoj utakmici možemo nastaviti dalje", izjavio je Lazevski.

Susret Slobode i Željezničara na rasporedu je u nedjelju od 17 sati na Gradskom stadionu Tušanj u Tuzli.