Trener optimista
100

Jagodić nakon poraza od Tuzla Cityja: Borac će se sigurno boriti za sami vrh

N. K.
Vlado Jagodić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Vlado Jagodić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Borac je danas poražen na gostovanju kod Tuzla Cityja rezultatom 2:0 u posljednjem kolu jesenjeg dijela prvenstva u Premijer ligi BiH, a trener banjalučke ekipe Vlado Jagodić nije bio zadovoljan.
"Očekivali smo da će na ovako teškom terenu i teškim uslovima presuditi jedna greška i da će onaj ko prvi postigne gol biti u velikoj prednosti. Igrali smo dobro pola sata, ali taj gol koji smo primili bio je nenadoknadiv. Igrači su se trudili, ali nije išlo. Oni imaju iskustvo igranja na ovakvom terenu i ovo je poraz koji na kraju možda visok. Na pauzu idemo sa utiskom poraza i to nam ne odgovara, ali imamo vremena da se prestrojimo. Ostat ćemo u vrhu, u to sam siguran", rekao je Jagodić za Sportsport.ba nakon utakmice.

Trener Borca je podvukao da ne razmišlja o odlasku iz kluba uprkos prijetnjama smrću o kojima je i sam govorio prethodnih dana.

"Vrlo dobro znam ko me doveo u klub da uradimo posao. Samo tim ljudima odgovaram. Ne želim davati značaj budalaštinama. Vjerujem institucijama, a ja svoj zadatak znam. Ukoliko smo izgubili danas, sezona nije neuspješna. Bodova nam nedostaje, ali Borac će se boriti za sami vrh", poručio je Jagodić.

Budući da Velež vodi na poluvremenu s 2:0 protiv Mladosti, mostarski klub će u slučaju da sačuva prednost preskočiti Borac, koji će jesen na kraju završiti na petom mjestu jer svoj meč moraju još igrati Široki i Zrinjski.