Premijer liga BiH
173

Revija šansi na očajnom terenu i velika pobjeda Tuzla Cityja protiv Borca

K. H.
Foto: A. K./Klix.ba
(Foto: A. K./Klix.ba)
Ekipa Tuzla Cityja pobijedila je Borac u meču 19. kola nogometne Premijer lige BiH rezultatom 2:0, a i pored izuzetno lošeg terena na stadionu Tušanj susret je obilježio veliki broj prilika s obje strane, posebno pred golom gostiju iz Banje Luke.
Tuzla City je s puno više energije ušao u ovaj meč, a već u četvrtoj minuti imali su šansu preko Ubiparipa, no odbrana gostujućeg tima je blokirala njegov pokušaj.

Uzvratio je Borac u 23. minuti preko Lukića, ali je Fejzić dobro intervenisao, da bi deset minuta nakon toga domaći igrači imali dvije velike prilike preko Nurkića, ali je Pavlović spasio gostujući tim.

Ipak, u 39. minuti za tim iz Banje Luke nije bilo spasa. Pavlović je odbranio udarac Crnkića, lopta se odbila do Badjija koji je zakucava u mrežu i dovodi svoj tim u vodstvo.

Treba reći da se meč na stadionu Tušanj u Tuzli igrao po očajnom terenu, a igralo se većinom bez kratkih dodavanja i s puno dugih lopti.

Odmah na startu drugog poluvremena Maksimović je mogao postići drugi gol za domaći tim, ali mu je lopta otišla preko noge, da bi odmah na drugoj strani šansu imao i Lukić kojeg je zaustavio domaći golman.

Domaći tim žestoko je napadao prema golu Borca i imali su nekoliko prilika da postignu drugi gol, a izdvajaju se šanse Badjija, Džafića, Ubiparipa i Crnkića koji ipak nisu uspjeli postići gol. Bez obzira na loš teren, treba reći da je utakmica bila prepuna prilika s obje strane.

Konačnih 2:0 postavio je Crnkić u 89. minuti nakon što je sjajno istrčao kontranapad i mirno savladao Pavlovića za pobjedu svog tima.

Nakon ove pobjede Tuzla City ostaje na sedmoj poziciji na tabeli sa 27 osvojenih bodova, dok je Borac nakon nekompletnog 19. kola još uvijek na trećoj poziciji sa 32 osvojena boda.

Tuzla City - Borac 2:0

Tabela: