Nogomet
1

Jagodić: Bešić je obnovio povredu ruke i ne dolazi na okupljanje

FENA
Vlado Jagodić (Foto: Klix.ba)
Vlado Jagodić (Foto: Klix.ba)
Selektor mlade nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Vlado Jagodić u prvom kvalifikacijskom meču protiv Albanije, koji je na rasporedu 11. juna u Zenici, najvjerovatnije, neće moći da računa na Muhameda Bešića.

Nogometaš Ferencvaroša slomio je ruku u posljednjem susretu mađarskog prvenstva protiv Debrecena. Bešić je otputovao u Berlin na dodatne pretrage, a danas će biti poznato da li će morati na operaciju.

"Nažalost, dogodilo se nešto nepredviđeno. Obnovio je povredu šake koju je imao prije nekoliko godina. Radi se o težoj povredi i, nažalost, za ovo okupljanje ostajemo bez njega. Nakon Nermina Zolotića, sada ostajemo i bez Bešića koji je naš A-reprezentativac i koji je bio planiran da igra. No, takav je nogomet i ja mu želim brz oporavak. Kao trener, uvijek kažem da koga nema bez njega se može i mora. No, radi se o gubitku koji je u ovom trenutku za nas nenadoknadiv", kazao je u izjavi za Agenciju FENA selektor Jagodić.

Reprezentacija će u narednom periodu biti jača za mladog defanzivca Arsenala Seada Hajrovića koji je nedavno dobio dozvolu FIFA-e da nastupa za BiH. Selektor Jagodić ističe da je to veliki dobitak za bh. nogomet, ali naglašava da to neće biti posljednji takav slučaj.

"Mi ćemo u narednom periodu dobiti još nekoliko kvalitetnih mladih igrača. Igrači prepoznaju ovo što se dešava kod nas u reprezentaciji i to je dobro", dodao je selektor.

Reprezentacija BiH okupit će se 30. maja u Vogošći, a do utakmice s Albanijom odigrat će dva prijateljska susreta. U petak se u trening meču na Grbavici sastaje s A reprezentacijom BiH, a 4. juna u Tuzli igra prijateljski meč sa Srbijom.