Nogomet
10

Povrijeđeni Muhamed Bešić: Hajroviću i Zmajevima sve najbolje

Piše: J. H.
Muhamed Bešić (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Muhamed Bešić (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Muhamed Bešić, stoper mlade reprezentacije BiH i povremeni član selekcije koju vodi Safet Sušić, u razgovoru za portal Klix.ba govorio je o povredi, novopečenom mladom reprezentativcu Seadu Hajroviću, putu Zmajeva ka Brazilu...

Selektor U21 reprezentacije BiH Vlado Jagodić se, uoči kvalifikacione utakmice za odlazak na Evropsko prvenstvo protiv Albanije, našao u velikim problemima nakon što se povrijedio stoper Muamer Avdić. Da bi situacija bila još gora, drugi standardni stoper Muhamed Bešić povrijedio se u utakmici između Debrecena i njegovog Ferencvaroša, što je Jagodiću zadalo dodatne glavobolje.

"Pao sam na ruku i slomio kost šake. Danas ćemo odlučiti hoću li morati na operaciju ili ne. Sutra idem kod ljekara u Berlin, jer ovima ovdje u Budimpešti ne vjerujem", kaže Bešić za Klix.ba te dodaje kako ga ruka koju je već jednom lomio mnogo boli.

Jagodić je kazao da je Bešićev gubitak za utakmicu protiv Albanije nenadoknadiv.

"Nažalost, tako se desilo i šta ja tu mogu. Ovo je teška povreda za koju je potrebna operacija", dodaje prvotimac mađarskog kluba Ferencvaroš.

Na spisku selektora mlade reprezentacije našao se i Sead Hajrović, sada već bivši član londonskog Arsenala, koji je u razgovoru za naš portal kazao da ima ponude, između ostalih, Barcelone i Real Madrida. Upravo bi ovaj dvojac u budućnosti mogao činiti stoperski par seniorske reprezentacije.

"Ne poznajem Seada, ali mi je drago da što više naših ljudi dođe i igra u reprezentaciji. Ako je dobar igrač, neka ga sa nama", kazao je Bešić.

Uoči kvalifikacionog susreta za odlazaka na SP između Latvije i Bosne i Hercegovine, koji se igra naredne sedmice, Bešić vjeruje da izabranici Safeta Sušića mogu napraviti dobar rezultat.

"Očekujem pobjedu, baš kao i cijela BiH. Do sada smo bili na prvom mjestu i tu ćemo ostati. Vjerujem u odlazak u Brazil", dodao je Muhamed Bešić na kraju razgovora za naš portal.