Alex Ferguson
0

"Ja sam najvažnija osoba Manchester Uniteda"

Totalsport
Alex Ferguson (Foto: AP)
Alex Ferguson (Foto: AP)
Poruku upozorenja svojim igračima poslao je menadžer Manchester Uniteda, Sir Alex Ferguson. Ko god zaprijeti njegovom autoritetu, mogao bi zbog toga snositi i posljedice.

"Od trenutka kada nogometaš postane važniji od menadžera, klub umire. Kada bi se to ovdje dogodilo, historija ovoga kluba bila bi bačena. Ja sam najvažniji čovjek Manchester Uniteda. Tako mora biti. Kontrola je moja briga, a onog trenutka kada igrač pokuša tome zaprijetiti u svlačionici, to je situacija koju ću uzeti s velikom dozom ozbiljnosti. Utječe li pojedinac na moral ili na duh u timu, on mora otići. Moja snaga mora biti vidljiva svima", pomalo je između redaka o Wayneu Rooneyju i njegovom "navlačenju" oko ugovora pričao Ferguson prije nego što je postao direktniji:

"Dečko se malo zaletio. Onog trenutka kada je odgovor javnosti, navijača i medija izbio na vidjelo, odmah je promijenio mišljenje shvativši da pravi grešku. Uslijedila je isprika i potpis novog ugovora za samo nekoliko sati. Želimo Waynea vratiti u njegova najbolja izdanja i sve će, kada se to dogodi, biti u redu. Odmorio se u Oregonu i sada je ponovno priključen treninzima. Na nama je da odredimo je li spreman za povratak u prvi tim."