Nogomet
41

Izet Hajrović na naslovnicama turskih listova

Anadolija
Izet Hajrović (Foto: Klix.ba)
Izet Hajrović (Foto: Klix.ba)
Bh. reprezentativac Izet Hajrović bi mogao nastaviti svoju karijeru u turskom Galatasarayu, najkraći je rezime naslovnica turskih sportskih listova i portala, koji sve više pišu u fudbaleru Grasshoppersa.

Volio bih igrati u svjetskom klubu kao što je Galatasaray, istakao je ranije u ekskluzivnom razgovoru za agenciju Anadolija Izet Hajrović, fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine i prvotimac švicarskog Grasshoppera.

Brojni svjetski mediji posljednjih dana pišu kako je prelazak Hajrovića u Galatasaray gotovo, pa završena stvar, odnosno da je turski klub već otkupio klauzulu iz njegovog ugovora, te da će bosanski igrač od januara postati stanovnik Istanbula.

''Galatasaray i Grasshoppers su se dogovorili za Hajrovića. Galatasaray će platiti pet miliona eura'', navodi se u turskim novinama 'Haberturk'.

Kako tvrdi Haberturk, "Hajrović bi mogao poslije SP u Brazilu biti dublo skupliji", tako da se očekuje njegov prelazak u turski klub već u zimskom prelaznom roku.

''Uprava Galatasaraya pozvala je menadžera bh. reprezentativca u Istanbul. Turski klub želi završiti ovaj transfer već u slijedećoj sedmici, jer trener Galatarasaraya, Roberto Macini želi Hajrovića vidjeti u svom sastavu'', piše turski dnevni list 'Milliyet'.

Kako tvrdi Milliyet, Hajrović je na meti i Juventusa, Athletico Madrida, Genoe i Hull Citya.

''Galatasaray i Fudbalski savez Turske raspravljaju o Hajroviću. Budući da su Hajrovićevi roditelji nekad živjeli u Turskoj, Galatasaray želi da bh. reprezentativac ima status domaćeg igrača", piše list Sabah.

Podsjetimo, po novim pravilima fudbalskog saveza Turske, u sastavu može biti samo šest stranih fudbalera.

Kako tvrdi Sabah, ako savez ne prihvati zahtjev Galatasaraya, to bi moglo prouzrokovati veliku krizu između istanbulskog kluba i saveza.

''Hajrović sigurno sa nama ide u Brazil. On ima dobar šut. Ako i fizički bude spreman može biti koristan za svaki tim'' rekao je Elvir Baljić, asistent selektora reprezentacije BiH, u intervjuu za dnevni list ''Bugun''.

Govoreći o Hajroviću, Baljić je kazao da je on veoma kvalitetan fudbaler sa izrazti dobrim šutem.