Nogomet
31

Izet Hajrović kao zamjena za Radamela Falcaa ili Roberta Soldada

Klix.ba
Izet Hajrović
Izet Hajrović
Izet Hajrović, napadač Grasshoppersa i budući reprezentativac BiH, nalazi se na meti španskog dvojca, Valencije i madridskog Atletica.

Španska Primera je u ovom prijelaznom roku izgubila nekoliko odličnih napadača. Radamel Falcao je otišao u Monaco, Alvaro Negredo postao je saigrač Edina Džeke, Roberto Soldado prešao je u Tottenham, Fernando Llorente sada nosi dres Juventusa...

Bivši klubovi ovih igrača, među kojima su Atletico i Valencia, već su uveliko krenuli u potragu za novim napadačima.

Prema pisanju španskih sportskih listova, ova dva kluba već izvjesno vrijeme prate nastupe Izeta Hajrovića koji bi od septembra mogao biti jedan od izabranika selektora Safeta Sušića. Švicarska liga je već uveliko već počela i Hajrović je trenutno prvi strijelac sa četiri postignuta gola u tri utakmice.

Iako je rođen u Švicarskoj, Hajrović je porijeklom iz BiH. Cijelu svoju nogometnu karijeru proveo je u Grasshoppersu i spreman je, kako je i sam kazao, promijeniti sredinu i otići u bolji klub.

Osim ova dva španska nogometna giganta, za usluge Hajrovića zainteresirani su Ajax, Milan i Genoa. Švicarski klub bi mogao napustiti za oko tri miliona eura, a sadašnji ugovor ga veže do 2015. godine.