Briljira u dresu Dinama
75

Izet Hajrović drugi najkorisniji igrač dosadašnjeg toka Evropske lige

Piše: K. H.
Izet Hajrović (Foto: EPA-EFE)
Izet Hajrović (Foto: EPA-EFE)
Izet Hajrović, povremeni bh. reprezentativac i nogometaš zagrebačkog Dinama, trenutno je drugi najkorisniji igrač UEFA-ine Evropske lige.

Hajrović je u dresu Dinama postigao tri pogotka u ovoj sezoni: U prvom kolu su Modri pobijedili Fenerbahče sa 4:1 uz dva pogotka bh. igrača, dok je bivši igrač Werdera iz Bremena postigao jedan pogodak i u drugom kolu u kojem je Dinamo također upisao pobjedu protiv Anderlechta sa 2:0.

Prema trenutnoj statistici, najkorisniji igrač je Kai Havertz, nogometaš Bayer Leverkusena, koji je postigao također tri pogotka, ali ima i jednu asistenciju.

Baš kao i Hajrović, napadač Salzburga Munas Dabbur ima tri pogotka, a mjesto među trenutno najkorisnijim igračima pronašao je i Leo Jaba koji ima dva pogotka i dvije asistencije.

Što se tiče same Evropske lige, do sada su odigrana dva kola, a treće ne na rasporedu u četvrtak sljedeće sedmice. Izet Hajrović i njegov Dinamo gostuju u Trnavi i ukoliko eventualno upišu pobjedu, doći će na korak od plasmana u drugi krug.

Selektor reprezentacije BiH Robert Prosinečki još uvijek nije pozvao Hajrovića u reprezentaciju, ali je rekao da se on i mnogi drugi igrači mogu nadati njegovom pozivu u novembru kada Zmajevi igraju ključnu utakmicu protiv Austrije i prijateljsku protiv Španije.