Nogomet
4

Izet Hajrović: Bit ćemo iznenađenje u Brazilu

Anadolija
Izet Hajrović (Foto: Anadolija)
Izet Hajrović (Foto: Anadolija)
U Turskoj mi je lijepo. Tamo sam došao među naš narod, što je bio i jedan od razloga zbog kojih sam pristao preći u Galatasaray, istakao je Izet Hajrović,nogometaš Galate i reprezentativac Bosne i Hercegovine.

"Učim polako jezik. Grad je odličan i za sada sve je uredu", kazao je Hajrović, a na pitanje da li je ljut na trenera Roberta Mancinija zbog rane izmjene u prvoj utakmici osmine finala protiv Chelseaja (1:1), odgovorio je:

"Nisam ljut na njega. On me tražio da dođem u Galatu i pripadaju mu velike zasluge što sam danas u velikom klubu. Odmah nakon utakmice Mancini me zvao i objasnio mi je zašto me zamijenio. Isto je uradio i sutradan. Dakle, niko nije ljut i sve je u najboljem redu."

Hajrović smatra i da Galata može napraviti senzaciju i iznenaditi Chelsea u revanšu u Londonu.

"Imamo šanse. Važno je da rano ne primimo gol. Oni su dobri, ali i naša ekipa posjeduje kvalitet. Nadam se da ćemo slaviti u Londonu i nastaviti takmičenje u Ligi prvaka", kaže Hajrović, istakavši i kako se nada da će Galata osvojiti titulu prvaka Turske u trci sa ljutim rivalom Fenerbahceom za kojim zaostaje šest bodova:

"Tek prava borba predstoji. Oni nam dolaze u goste, tako da još ništa nije riješeno. U svakom slučaju, vjerujemo da ćemo uzeti i titulu."

O prijateljskoj utakmici sa Egiptom (srijeda od 18:30 sati na stadionu "Tivoli" u Innsbrucku) Hajrović je novinaru Anadolije u Innsbrucku, kazao:

"Očekujemo pobjedu za dodatno samopouzdanje u ekipi uoči nastupa na Svjetskom prvenstvu u Brazilu. To želimo i zbog naših odličnih navijača kojih će ovdje biti puno."

Hajrović kaže da BiH ima šansi da se plasira u drugi krug Mundijala u Brazilu.

"Imamo mnogo tešku grupu. Nadamo se da ćemo proći u drugi krug. Mislim da ćemo biti pozitivno iznenađenje u Brazilu, jer mi prvi put idemo na svjetsko prvenstvo. Ne moramo se nikoga bojati", rekao je Hajrović.

Zadovoljan je i žrijebom kvalifikacionih grupa za EURO 2016, čiji će se završni turnir odigrati u Francuskoj. Ne sumnja da će BiH biti jedna od prve dvije selekcije u grupi koji će se direktno plasirati na naredni šampionat Starog kontinenta.

"Ako odigramo kako možemo nadam se da ćemo biti prvi u grupi. Kvalitetom samo Belgija nam može parirati", ustvrdio je Hajrović.