Vijest odjeknula
3

Izbor Roberta Prosinečkog za selektora BiH top tema u Hrvatskoj

Piše: N. K.
Foto: Screenshot
(Foto: Screenshot)
Robert Prosinečki novi je selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, a vijest o izboru hrvatskog stručnjaka na klupi Zmajeva preplavila je i medije susjedne države.

Jutarnji list donosi informaciju da je velika vijest stigla iz Sarajeva te da je Prosinečki prvi stranac na klupi Zmajeva.

O novoj funkciji hrvatskog stručnjaka izvijestili su i Večernji list i Index.hr koji se u naslovu poigrao nadimkom Prosinečkog i bojama našeg nacionalnog tima - "Plavo-žuti".

Također, Index.hr je istakao da je Prosinečki odbio milione, budući da mu je Azerbajdžan plaćao šest puta više, a Slovenija nudila dvostruko više.

Portal Net.hr ističe da je Hrvat pobijedio Osima unatoč oštroj kampanji sarajevskih medija, dok 24sata.hr navodi izjavu novog bh. selektora koji ističe da će voditi ekipu sa sjajnim igračima.

Podsjetimo, Izvršni odbor Nogometnog saveza BiH danas je na sjednici na Ilidži jednoglasnom odlukom imenovao hrvatskog stručnjaka za nasljednika Mehmeda Baždarevića na klupi bh. reprezentacije.

U užem izboru za selektora bio je i bh. trener Amar Osim.

Prve ispite na klupi reprezentacije BiH Prosinečki će imati 28. i 31. januara kada će BiH igrati prijateljske utakmice protiv Sjedinjenih Američkih Država i Meksika.