Nogomet
0

Izašao je i peti broj Bordo Fana

Sarajevo-x.com
Magazin navijača Sarajeva, Bordo Fan je dočekao svoj peti broj u kojem čitatelji mogu pročitati intervju sa najmlađim direktorom FK Sarajevo u historiji Dinom Selimovićem te njegova razmišljanja o tome u kojem smjeru se klub treba dalje razvijati.

S obzirom na to da su početkom oktobra obilježene dvije tužne godišnjice, nekoliko stranica je posvećeno Vedranu Puljiću i Admiru Bjelaku, dvojici navijača FK Sarajevo koji više nisu među nama.

Fotorubrika FKSinfo.com ovoga broja je ispunjena Vedranovim fotografijama. Propraćena je i dodjela zahvalnica Grada Sarajeva prvotimcima našeg kluba Ibri Hodžiću i Kenanu Handžiću za građansku hrabrost.

Optika Salihbegović je odlučila svakih pet kola nagraditi po jednog igrača Sarajeva, prvi dobitnik je Damir Kojašević, a tema kolumne je ljetni prijelazni rok i pojačanja bordo tima.

Nastavljena je priča o Hordama zla koja nas vodi u 2005. godinu kada je Sarajevu nezasluženo uskraćen izlazak u Evropska takmičenja. Članovi redakcije su posjetili Olimpijski stadion Koševo i prebrojali tačan kapacitet.

Uz sve navedeno, tu su standardne rubrike: Plus i minus mjeseca, Asocijacija Bordo klubova, Navijačka edukacija, Mlade nade, Ultra navijačke grupe u svijetu i Poznati navijaju za Sarajevo. U 16 metara gostovao je golman Sarajeva Adi Adilović. Za ljubitelje historije Sarajeva pripremljena je rubrika Bordo legenda, o Franji Lovriću. Bordo utakmica ovog broja je Sarajevo - Crvena zvezda iz 1991. godine kada je Sarajevo pobijedilo sa 3:2 i to samo nekoliko dana nakon što je klub iz Beograda postao prvak Evrope.

Bordo Fan distribuira se potpuno besplatno članovima Udruženja navijača Fudbalskog kluba Sarajevo (UNFKS) i Udruženja Bordo prijatelji 1946 (BP1946) te na lokacijama popularnim među navijačima FK Sarajevo u Sarajevu i širom Bosne i Hercegovine - a od ovog broja ekskluzivno i u Bordo Fan Shopu u prostorijama Kluba u ul. Maršala Tita 38b u Sarajevu.