FK Velež
0

Izabrano čelništvo kluba, problemi i dalje neriješeni

Sarajevo-x.com
FK Velež
FK Velež
Na Skupštini FK Velež, održanoj u četvrtak u Islamskom kulturnom centru u Mostaru, izabrani su novi Upravni i Nadzorni odbor. Osim toga, raspravljano je i o finansijskim mahinacijama u ovom slavnom mostarskom klubu.

U novi Upravni odbor su izabrani Nermin NIkšić, Sedin Tanović, Ahmed Džubur, Šefikija Vila, Zoran Perić, Meaz Begović, Nedžad Vuk, Adem Macić i Adis Čevra.

Dužnosti u Nadzornom odboru u narednom periodu će obavljati Ismet Papovac, Adi Masleša i Anel Husović.

Međutim, biranje novih članova dva odbora nije bila jedina tema ove Skupštine. Raspravljano je najviše o mnogim finansijskim mahinacijama u FK Velež.

Bivši član uprave "rođenih", Samir Ćemalović, je imenom i prezimenom prozivao navodno odgovorne ljude za tešku finansijsku situaciju u klubu. Njegove primjedbe su se odnosile na pozajmice i donacije. On je pomenuo da je kroz račune kluba prošlo 174.877 KM donacija, od čega je vraćeno 56.760 KM.

Ko pere novac

"Kroz pozajmice se peru pare. Tvrdim da se 80 posto negativnosti, što se radilo u Veležu pripisivalo Samiru Ćemaloviću, drugi, stvarni krivci, su se krili iza njegovog imena“, rekao je u Ćemalovićevu odbranu Enver Novaković.

Ćemalović je dodao da nikad nije potpisao nikakav dokument i da nije sudjelovao u finansijskim mahinacijama. On je zatražio da se utvrdi ko je prodao utakmicu sa Željezničarom, kao i da se utvrdi ko je falsificirao pečat kluba kada su bez odštete iz kluba otišli Vladavić i Čolić. Na Skupštini nije bilo Milija Huseinagića, kojeg navijači Veleža najviše krive za tešku situaciju u klubu.

"Klub je uvijek bio iznad svih. I predsjednika, i direktora, i trenera, pa čak i igrača. A nećemo se lagati, u prošlosti smo imali i predsjednike i direktore i trenere i igrače koji su imali kredita da se izdignu iznad kluba. Međutim, nikad nisu, i u tome leži njihova veličina. Žalosno je što danas, u 21. stoljeću, progres spominjemo u tom historijskom kontekstu, a u praksi ga nikako nema. Vrijeme je za ljude koji su sposobni i kvalificirani da budu na čelu mostarskog kluba. Ali, neće biti lako ni onima koji budu danas izabrani. Susrest će se sa velikim problemom, neophodnom potrebom za organizacijom progresa", izjavio je Adi Masleša u ime Kluba navijača FK Velež.

Povjerenje Nerminu Nikšiću

Najviše glasova je dobio Nermin Nikšić, koji također uživa i najveće povjerenje navijačke grupe "Red Army". On je pozvao novo vodstvo kluba da zajednički "zasukaju rukave" i počnu s radom što prije, jer vremena ima veoma malo. Upravni odbor će uskoro izabrati predsjednika i direktora kluba, a nakon toga i šefa stručnog stožera. Za ovo mjesto je najozbiljniji kandidat Milorad Mitrović. Mitrović je kao jedini uslov za prihvatanje posla naveo to da želi da svi igrači budu zadovoljni te da se dovede nekoliko neophodnih pojačanja.