Samo šest puta starter
26

Iza Duljevića je polusezona za zaborav, u Njemačkoj pišu da je bio "žrtva taktike"

Piše: O. T.
Foto: Dynamo Dresden Twitter
Foto: Dynamo Dresden Twitter
Haris Duljević iza sebe ima polusezonu za zaborav, u kojoj je samo šest puta bio starter u ligaškim utakmicama Dynamo Dresdena, 10-plasiranog timu 2. Bundeslige.

Duljević je u prvih šest kola pet puta bio starter da bi u preostalih 13 kola samo jednom počeo meč te čak pet puta odgledao meč s klupe za rezervne igrače.

U ukupno 12 nastupa u drugom po jačini takmičenju u Njemačkoj bosanskohercegovački reprezentativac nije uspio postići gol niti upisati asistenciju što je samo još jedan pokazatelj da ovu polusezonu neće pamtiti po dobrom.

Njemački mediji su nekoliko puta ove sezone pisali o Duljeviću, riječi hvale za njega nisu štedili ni Bild ni Kicker koji su najavljivali da bi ovo mogla biti njegova sezona.

Ipak, dolaskom trenera Maika Walpurgisa, koji je preuzeo ekipu prije petog kola, Duljević se polako preselio na klupu.

U njemačkom Bildu pisali su da je Duljević taktička žrtva novog trenera koji od svojih krilnih igrača zahtijeva veće zalaganje u defanzivi. Čak ni Walpurgis ne izbjegava pohvaliti Duljevića govoreći da se radi o velikom talentu. Međutim, Walpurgis je isticao da od Duljevića očekuje više u igri bez lopte.

Za razliku od situacije u Dresdenu, Duljević u dresu reprezentacije ispunjava očekivanja i pokazuje da zaslužuje poziv selektora Roberta Prosinečkog. On je u Ligi nacija svaki meč počeo od početka te se upisao u strijelce u gostujućoj pobjedi nad Sjevernom Irskom (2:1).

No, njegove predstave u klubu itekako su važne za daljnji tok njegove karijere. U 2. Bundesligi je sada zimska pauza, a pred Duljevićem novi izazov da se do proljeća nametne treneru. Ili da možda promijeni sredinu. Njegov ugovor u Dynamu ističe u junu 2020. godine.