Nogomet
0

VIDEO / Iz Villarreala optužuju: Agüero je ismijavao naše igrače

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Iz španskog prvoligaša Villarreala optužili su napadača Manchester Cityja Sergija Kuna Agüera da je provocirao i ismijavao njihove nogometaše nakon utakmice Lige prvaka u utorak navečer.

Argentinac koji je tokom ljeta došao u City iz madridskog Atletica pogodio je u sudijskoj nadoknadi gol za pobjedu svoje ekipe 2-1 u 3. kolu grupe A.

Nakon toga se u tunelu, prema tvrdnjama Španaca, rugao igračima poražene ekipe što u Villarrealu nisu dobro prihvatili.

"Nije mi jasno zašto je ismijavao naše igrače. Pokazao je time manjak poštovanja, morala i prijateljstva. Da izgubili smo, ali zašto bi nas zbog toga neko trebao provocirati. Agüero bi trebao biti zahvalan Špancima jer je zahvaljujući njima zaradio mnogo novca", poručio je dopredsjednik Villarreala Jose Manuel Llaneza.

Agüerov navodni postupak komentarisao je i bek španskog kluba Carlos Marchena.

"U nogometu trebate znati pokazati veličinu. Ono što je napravio Agüero nije prihvatljivo, pogotovo način na koji je to napravio", rekao je Marchena, ne precizirajući šta je tačno napravio Argentinac.

A ako se pita samog Agüera, nije napravio ništa.

"Ne želim se upuštati u kontroverze, samo želim reći da nisam provocirao Villarrealove igrače. Svi su se mogli uvjeriti u moju disciplinu i profesionalizam, nikad ne bih napravio takvo nešto", poručio je Agüero putem Twittera.