Večeras Sarajevo – Čelik
0

Iz oba tabora najavljuju veliku predstavu

Piše: Edin Isanović
Foto: Arhiv/Fotoservis
Foto: Arhiv/Fotoservis
Zaostala utakmica prvog kola Premijer lige između "Sarajeva" i "Čelika" igra se večeras. Kao što je poznato, odgođena je zbog koncerta Zdravka Čolića na najvećem bh. stadionu. Dvoboj dva pomenuta kluba uvijek su privlačili veliki broj gledalaca. U centru glavnog grada BiH u oči će vam upasti plakati koji najavljuju utakmicu.

Pristalice bordo boje bili su izuzetno zadovoljni nakon trijumfa protiv "Slobode" od 3-0. Doduše, povreda Damira Hadžića pomutila je radost. Prvi šef struke bordo tima, Mirza Varešanović, pred večerašnji duel najavljuje ofanzivnu igru.

"Idemo pobijediti 'Čelik'. Zanima me samo igra s kojom ćemo doći do kompletnog plijena. Bit ćemo lišeni usluga Damira Hadžića, dok je upitan nastup i Damira Kojaševića. On ima problema sa preponama. S druge strane, stigli su papiri za Veldina Muharemovića. U svakom slučaju bit će promjena u odnosu na posljednji prvenstveni dvoboj", poručuje Varešanović.

Strateg "Sarajeva" posebno je istakao podršku sa tribina: "Navijači su nas nosili u okršaju sa Slobodom. Hvala im. Njihovo prisustvo i navijanje daje veliki podstrek našim mladim igračima. Očekujem da će i večeras doći u velikom broju i pomoći nam da pobijedimo. U svakoj utakmici igrači trebaju biti maksimalno koncentrisani. Vjerujem da će biti na visini zadatka".

Hvalio je i suparnika.

"Protiv Zeničana moramo igrati u višoj brzini negoli protiv 'Slobode'. Oni su kvalitetan tim koji je doživio rekonstrukciju. Ipak, vjerujem da ćemo kraj dočekati uzdignutih ruku", zaključio je nekadašnji bh. reprezentativac.

Pozitivan rezultat protiv Tuzlaka digao je ambicije tima sa Koševa, ali, paradoksalno, doveo Varešanovića i društvo u gotovo bezizlaznu situaciju. Šta ako večeras ne savladaju Zeničane pred svojim nabrijanim navijačima koji čekaju trofej od maja 2007. kada su igrači u bordo majicama uzeli prvenstvo? U slučaju krivog koraka šef bordo svlačionice bit će jako blizu izlaznih vrata. No, svi vjeruju kako do toga neće doći.

Trener crveno-crnih, Abdulah Ibraković, naglašava da je raspoloženje u njegovoj ekipi odlično, te da svi jedva čekaju početak velikog derbija.

"'Sarajevo' ima redizajniran i kvalitetan tim. To su pokazal u sudaru sa 'Slobodom'. Neće nam biti lako, ali se idemo nadigravati. Pogledao sam u statistiku i vidio da 'Čelik' odavno nije napravio dobar rezultat na Koševu. Pokušat ćemo prekinuti neugodnu tradiciju", kaže Ibraković.

Gosti će imati i veliku podršku sa tribina. Naime, prema posljednjim najavama oko 1.000 navijača "Čelika" stiže na koševski jug.

Svakako treba istaći da su korektni odnosi dvije navijačke grupe. Gostovanje navijača Sarajeva prije nekoliko mjeseci u Zenici prošlo je bez ikakvih incidenata, a svakako treba napomenuti da su upravo "Robijaši" među prvima dali podršku "Hordama zla" kada je u Širokom Brijegu stradao Vedran Puljić.

Utakmica između "Sarajeva" i "Čelika" počinje u 21.00 sat.