Nogomet
1

Iz FK Sarajevo najavljuju pobjedu protiv fenjeraša lige Leotara

Piše: J. H.
Bojan Puzigaća i Abdulah Oruč (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba) (Foto: N. G./Klix.ba)
Bojan Puzigaća i Abdulah Oruč (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba) (Foto: N. G./Klix.ba)
FK Sarajevo u okviru posljednjeg kola prvog dijela Premijer lige BiH na stadionu Asim Ferhatović Hase dočekuje FK Leotar. Kako su poručili iz Bordo tima, prije zimske pauze se žele pobjedom oprostiti od svojih navijača.

Pomoćni trener tima sa Koševa Abdulah Oruč uoči sutrašnje utakmice (17:00 sati) ima određenih problema kada je riječ o sastavu zbog povreda i kartona. Mahir Karić i Ognjen Todorović neće nastupiti zbog tri žuta kartona, dok su Nikola Komazec i Mario Tadejević povrijeđeni.

"To je sastavni dio našeg posla i bez obzira ne ove kadrovske probleme, ekipu Leotara dočekujemo u dobrom raspoloženju. Sarajevo ima kvalitet i širinu da može odgovoriti svim zahtjevima utakmice. Svi parametri su na našoj strani i objektivno smo kvalitetnija ekipa od njih iako ne zaslužuju posljednje mjesto na kojem se trenutno nalaze. Nema razloga da sutra ne pobijedimo i da se na taj način oprostimo od naših navijača", kazao je Oruč.

Abdulah Oruč, pomoćnik Husrefa Musemića (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Abdulah Oruč, pomoćnik Husrefa Musemića (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)

Nogometaš Sarajeva Bojan Puzigaća također je najavio pobjedu u sutrašnjem susretu protiv fenjeraša Premijer lige BiH.

"Iako imamo problema sa povrijeđenim i igračima sa kartonima, u ekipi je odlična atmosfera. Svako ko sutra bude istrčao na teren dat će sve od sebe da zabilježimo novu pobjedu u utakmici koja je veoma, veoma važna za nas", kazao je Puzigaća.

Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba

Šef Stručnog štaba Bordo tima Husref Musemić danas će biti pušten na kućno liječenje nakon što je nekoliko proteklih dana proveo u bolnici zbog zdravstvenih tegoba.

U toku dana od snijega bi trebao biti očišćen cijeli teren Koševa, a svi članovi FK Sarajevo imat će besplatan ulaz uz predočenje članske kartice ovog kluba.