Goal.com
0

Ivica Olić u idealnoj postavi Lige prvaka

Totalsport
Ivica Olić (Foto: AP)
Ivica Olić (Foto: AP)
Nogometni portal Goal.com izabrao je idealnu ekipu ovosezonske Lige prvaka. Među najboljih jedanaest mjesta se našlo i za jednog Hrvata.

Riječ je o Ivici Oliću, napadaču u finalu poraženog minhenskog Bayerna.

"Profinjen, smiren i skladan. Nijedna od ovih riječi ne opisuje igrački stil Ivice Olića. Hrvat ima nezasitan apetit prema radu. Kada je došlo vrijeme za Ligu prvaka, Bayern se nije oslonio na 30 miliona eura vrijedno pojačanje Marija Gomeza, već na skromnog besplatnog pridošlicu iz Hamburga. Olić je bio strijelac vitalnih pogodaka protiv Juventusa, Manchester Uniteda i Lyona", stoji u objašnjenu nogometnog portala koji hrvatskom reprezentativcu u vršku napada uparuje Diega Milita.

Argentinac je, podsjetimo, postigao oba pogotka u 2-0 pobjedi Intera u finalu protiv Bavaraca, čime je stigao i do brojke šest ukupno u takmičenju. Olić je postigao jedan više, kao i Cristiano Ronaldo, te jedan manje od najboljeg strijelca LP-a i najboljeg nogometaša svijeta Lionela Messija.

Međutim, ni za Messija, a ni za Ronalda mjesta u najboljih jedanaest nije bilo.

Idealna ekipa Lige prvaka u izboru portala Goal.com (4-3-1-2):

Lloris (Lyon) - Alves (Barcelona), Lucio (Inter), Ciani (Bordeaux), Zanetti (Inter) - Sneijder (Inter), Xavi (Barcelona), Schweinsteiger (Bayern), Robben (Bayern) - Olić (Bayern), Milito (Inter).