Krstajić odlučio
4

Ivanoviću oduzeta kapitenska traka, Kolarov novi kapiten reprezentacije Srbije

Klix.ba
Branislav Ivanović i Nemanja Matić (Foto: EPA-EFE)
Branislav Ivanović i Nemanja Matić (Foto: EPA-EFE)
Novi selektor reprezentacije Srbije Mladen Krstajić odlučio je pred prijateljske utakmice protiv Maroka i Nigerije oduzeti kapitensku traku Branislavu Ivanoviću, a novi kapiten Orlova bit će Aleksandar Kolarov.

Ivanović je nedavno odigrao 100. meč za selekciju Srbije, a kapitensku traku nosio je od 2012. godine kada se Dejan Stanković oprostio od državnog dresa.

Novi kapiten Orlova bit će Aleksandar Kolarov, saigrač našeg Edina Džeke, a njegov zamjenik će biti veznjak Manchester Uniteda Nemanja Matić. Kolarov je za reprezentaciju Srbije odigrao 72 utakmice, a postigao je deset pogodaka.

Tačan razlog zbog kojeg je Krstajić odlučio oduzeti kapitensku traku Branislavu Ivanoviću još uvijek nije poznat, a sigurno je da će puno više informacija biti dostupno nakon prijateljskih utakmica protiv Maroka i Nigerije.

Reprezentacija Srbije izborila je plasman na Svjetsko prvenstvo u Rusiji koje se igra ove godine, a posljednje veliko takmičenje na kojem su Orlovi nastupili bilo je Svjetsko prvenstvo u Južnoj Africi.