Nogomet
0

Ivan Tatomirović: Nismo imali sreće, nadam se boljoj realizaciji

Piše: D. B.
Ivan Tatomirović
Ivan Tatomirović
Nogometaš FK Sarajevo, Ivan Tatomirović, uoči uzvratnog susreta 1. pretkola Evropske lige protiv Libertasa u San Marinu, izrazio je nadu da će njegova ekipa popraviti realizaciju i stvorene šanse pretvoriti u pogotke te tako osigurati plasman u 2. pretkolo pomenutog takmičenja.

Nakon loše realizacije u prvoj utakmici odigranoj na Koševu, Tatomirović se nada da će njegova ekipa imati više sreće u uzvratu u San Marinu.

“Ponovila nam se igra iz prethodnih pripremnih utakmica, gdje zaista nismo imali sreće u završnici, ali ni koncentracije. Nadam se da će sreća biti na našoj strani u narednoj utakmici i da će realizacija biti znatno bolja nego na Koševu”, izjavio je Tatomirović.

Rekao je da su igrači Libertasa svjesni svojih mogućnosti i da se u skladu s tim i postavljaju na terenu.

“Oni dobro znaju koliko zapravo mogu i na taj način postavljaju svoju igru. U njihovoj formaciju se nalazi libero, što nije tako česta pojava na nogometnim terenima. Nadam se da će se oni malo više otvoriti, kako bismo mi imali više prostora za postizanje golova”, kazao je Tatomirović.

Namjera Bordo ekipe je pobijediti Libertas u San Marinu i popraviti utisak iz prve utakmice.

“Statistika pokazuje da nismo uopće toliko loši koliko rezultat pokazuje. Svakako želimo popraviti taj utisak. Bordo naciju zanimaju samo dobri rezultati, a to nekada nisu čak ni pobjede”, tvrdi nogometaš FK Sarajevo.

Prema njegovim riječima, ekipa bh. predstavnika igra bolje nego prošle sezone.

"Igramo kompaktnije i brže, što je i bio cilj od samog dolaska novog stručnog štaba. Sada ne zasnivamo igru na pojedincima, nego na kolektivu”, rekao je Tatomirović

O drugom pretkolu još uvijek ne razmišlja.

“Ne volim unaprijed razmišljati o utakmicama. Prvo ćemo završiti započeti posao protiv Libertasa, a onda ćemo dalje razmišljati. Ko će biti protivnik, Flora ili Kukesi, stvarno nije bitno. Tvrdim da smo kvalitetniji od te dvije ekipe, ali to moramo pokazati na terenu”, jasan je bio Tatomirović.