Nogomet
65

Ivan Martić za Klix.ba: Selektoru Baždareviću sam rekao da želim igrati za BiH

Klix.ba
Ivan Martić
Ivan Martić
Nakon Milana Đurića, koji je u dresu reprezentacije Bosne i Hercegovine debitovao u Andori, Zmajevi će uskoro gotovo sigurno dobiti još jedno pojačanje iz Serije A.

Riječ je o Ivanu Martiću, desnom beku Verone, koji je porijeklom iz Dervente, a odrastao je u Švicarskoj.

“Sa selektorom Baždarevićem sam prilikom njegovog posjeta Italiji obavio otvoren i korektan razgovor. Rekao sam mu da je moja želja nastupati za Bosnu i Hercegovinu”, izjavio je fudbaler Verone za Klix.ba.

"Siguran sam da nisam pogriješio. Odluku su pozdravili i moji roditelji. Što se tiče reprezentacije, poznajem igrače koji trenutno igraju u Seriji A, to su Đurić, Pjanić, Zukanović i Lulić. Radi se o super igračima sa kojima će mi biti čast dijeliti svlačionicu u budućnosti", dodao je Martić.

Ivan je iz svog doma u Veroni pratio utakmice protiv Andore i Austrije.

"Svidio mi se pristup naših igrača i njihovo zajedništvo. Vidi se da su prava klapa. Protiv Andore je bilo vidljivo da je velika razlika u kvalitetu", smatra Martić.

U dosadašnjem dijelu sezone u Seriji A Ivan je u dresu Verone odigrao 15 utakmica.

“Zadovoljan sam ponajviše iz razloga što je ovo moja prva sezona u Seriji A. Vrijeme radi za mene, ipak su mi tek 24 godine i siguran sam da će doći vrijeme kada ću biti neizostavan u timu. Cilj Verone je opstati u Seriji A”, dodao je na kraju budući Zmaj, Ivan Martić.