Nakon meča u Torinu
125

Italijanski reprezentativci: BiH ima dobar tim, nismo očekivali toliko poteškoća

Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba
Reprezentacija Italije je zahvaljujući preokretu došla do pobjede nad reprezentacijom BiH u utakmici kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koja je odigrana u utorak navečer u Torinu. Azzurri su se namučili sa Zmajevima te su priznali da su za protivnika imali dobar tim.

BiH je povela golom Edina Džeke, a potom su Lorenzo Insigne i Marco Verratti režirali preokret Italije.

"BiH ima dobar tim, ali ni mi nismo bili loši. Vršili smo pritisak u pogrešno vrijeme, ali smo ipak bili bolji u drugom poluvremenu", izjavio je Federico Bernardeschi.

Zmajevi su iznenadili Italijane.

"Naišli smo na više poteškoća nego što smo očekivali, BiH ima dobre tehničare koji vas tjeraju da trčite za njima, a da pri tome ne vidite loptu. Nakon prvog poluvremena smo bili bolji, rizikovali smo, zatvarali prostor, sprečavali njihove napade i bolje smo se organizovali", kazao je Giorgio Chiellini.

Utakmica protiv BiH će im mnogo pomoći.

"U prvom poluvremenu se igralo jedan na jedan, konstantno su vršili pritisak, bilo je teško. Ipak, izdržali smo, nismo klonuli duhom, a BiH ima kvalitetan tim uključujući sjajnog veznjaka Miralema Pjanića. U drugom poluvremenu smo bolje komunicirali i dominirali na terenu. Ova utakmica će nam pomoći, mnogo smo naučili iz nje", riječi su Marca Verrattija.