Gdje ide kapiten BiH?
56

Italijanski list prenosi: Edin Džeko neće biti igrač Intera naredne sezone

D. P.
Džeko je ušao u posljednju godinu ugovora (Foto: EPA-EFE)
Džeko je ušao u posljednju godinu ugovora (Foto: EPA-EFE)
Italijanski list Corriere dello Sport u svom današnjem printanom izdanju prenosi da bosanskohercegovački reprezentativac Edin Džeko neće ostati u Interu naredne sezone.

Ne toliko skupa investicija Intera u Edina Džeku se isplatila, a reprezentativac BiH već drugu sezonu igra sjajno na Meazzi. Međutim, kako je već u 37. godini života, najvjerovatnije neće ostati u milanskom velikanu i naredne sezone.

List Corriere dello Sport danas prenosi da će Džeko na kraju sezone napustiti Inter, kada mu i istekne dvogodišnji ugovor. Ista situacija čeka i Roberta Gagliardinija.

Brojnim nogometašima istječu ugovori na kraju tekuće sezone, uključujući i nekoliko igrača preko 30 godina. Među njima je i Džeko kojem, prema pisanju Corrierea, neće biti ponuđen nastavak saradnje.

Corriere navodi da Džeko i dalje ostaje vrlo važan igrač u ekipi, ali da je vrlo mala vjerovatnoća da se nešto promijeni u Interu.

[TWITTER]1582759351470608384[/TWITTER]

Tako će Džeko tokom ljeta biti besplatan na transfer tržištu. Kako je u odličnoj formi i ove godine, ne treba biti zabrinut za novi angažman. Čak se posljednjih dana pominjao i Bayern kao moguća nova destinacija za kapitena Zmajeva, a da li će Bavarci pokušati našeg reprezentativca da dovedu besplatno, saznat ćemo veoma brzo.