Potpuno autentično
0

Italijanska Serija A mijenja ime, fanovi su ostali u čudu zbog novog brenda

D. P.
Milanski derbi igrat će se u "Seriji A Made in Italy" (Foto: EPA-EFE)
Milanski derbi igrat će se u "Seriji A Made in Italy" (Foto: EPA-EFE)
Izvršni direktor italijanske nogometne lige - Serije A Luigi De Siervo potvrdio je da je sklopljen ugovor o promjeni zvaničnog imena ovog takmičenja.

Serija A će se u budućnosti zvati "Serie A Made in Italy", što je potpuno začudilo fanove i izazvalo brojne reakcije. Pretežno, navijači nisu sretni zbog ove promjene, ali ona bi u međunarodnim okvirima mogla imati pozitivan odjek.

U pitanju je ugovor vrijedan 10 miliona eura kojeg su potpisali čelnici Serije A s vladom Italije, a kako bi se italijanski nogomet vratio u vrh evropskog i svjetskog.

De Siervo je ovo otkrio u razgovoru za španski AS poručivši da je cilj ukupno povećanje statusa Serije A kako bi se vratio na vrh svjetskog nogometa.

"Promjenom imena počinjemo put povratka na poziciju broj jedan u međunarnodnom nogometu. Stvaramo zanimljiviji proizvod, kvalitetniji. Takmičimo se s Netflixom i Amazonom u borbi za slobodno vrijeme ljudi. Uspjesi naših klubova nisu slučajnost i dobri rezultati dovode više investitora. Fondovi su se počeli baviti Italijom jer smo mi liga s najvećim potencijalom, kao što smo bili decenijama", rekao je De Siervo.

Objasnio je šta mora napredovati u italijanskom nogometu, ali i dodao po čemu je Serija A tako jedinstvena.

"Moramo unaprijediti stadione, ali ljepota naših gradova je jedinstvena. U posljednje četiri godine četiri različite ekipe su osvojile Scudetto, što se ne događa ni u jednoj drugoj zemlji. Sklopili smo ugovor s vladom vrijedan 10 miliona eura po sezoni i naša liga će se zvati 'Serie A Made in Italy'. Krenuli smo na put ponovog preuzimanja međunarodnog vodstva", dodao je čelnik lige.

Navijači na društvenim mrežama poprilično su iznenađeni novim imenom, ali su svjesni da ukoliko to donese progres italijanskog nogometa u budućnosti, da će ga sa zadovoljstvom prihvatiti.

De Siervo je dodao da je ova promjena po uzoru na La Ligu, koja je prije 15 godina odradila rebranding. Čelnik Serije A priznao je da su Španci ispred, ali da se Italijani ugledaju na svoje prijatelje te da će u doglednom vremenu stići ono što rade u La Ligi.