Marotta se dosjetio
68

Italijani tvrde: U Interu se odlučili na veliku promjenu sa Džekinim ugovorom

D. P.
Džeko bi mogao dobiti ugovor 1+1, o čemu se nije ranije pisalo (Foto: EPA-EFE)
Džeko bi mogao dobiti ugovor 1+1, o čemu se nije ranije pisalo (Foto: EPA-EFE)
O novom ugovoru Edina Džeke i Intera već dugo se piše, a najnovije vijesti iz Italije sugerišu da bi naš reprezentativac mogao dobiti i više nego što je očekivao, a sve nakon sjajnih igara ove sezone.

Džeko ima još nekoliko mjeseci aktivnog ugovora s Interom, ali nakon 11 golova u tekućoj sezoni, Nerazzurri ga nemaju namjeru izgubiti. Kako se prenosilo ranije, za februar su zakazani finalni pregovori i Džeko bi uskoro trebao produžiti ugovor s Interom.

No, u međuvremenu se desila velika promjena, piše TMW. Sportski direktor Beppe Marotta promijenio je plan i pronašao način kako da Džeko ostane uprkos manjem smanjenju plate.

Poznato je da Inter neće dati rado Džeki pet miliona eura, koliki mu je sadašnji ugovor, pa je Marotta odlučio da kapitenu nogometne reprezentacije BiH ponudi 1+1 ugovor, odnosno na dodatnu godinu dana, s manjim smanjenjem plate, a ne samo jednogodišnji produžetak, kako se do sada pisalo.

To bi značilo da Džeko može ostati na Meazzi još godinu dana duže u Interu i zarađivati veliki novac. U slučaju da se aktivira ta klauzula iz ugovora 1+1, to bi značilo da će iskusni napadač u 39. godini igrati za Inter i zarađivati veliki novac, što je svakako vrlo primamljiva opcija.

Na taj način Džeko bi pristao i na nešto manju platu u odnosu na dosadašnju, no imao bi potencijalno ugovor na dvije godine. Potrebno je pravo čudo da se desi pa da bh. reprezentativac ne ostane u slavnom milanskom klubu.