Optužen za namještanje utakmica
9

Italija: Nakon godinu u bijegu Almir Gegić se predao policiji

Totalsport
Almir Gegić (Foto: Arhiv/AFP)
Almir Gegić (Foto: Arhiv/AFP)
Talijanska policija objavila je kako je uhapsila 33-godišnjeg srpskog nogometaša Almira Gegića, koji je optužen zbog navodne umiješanosti u namještanje utakmica.

Potraga za Gegićem traje još od juna prošle godine. Nakon što je više od godinu dana proveo u bijegu, Gegić se ipak odlučio predati policiji. Poslan je u zatvor u Cremoni, gdje tužilac slučaja za namještanje utakmica Roberto Di Martino ima svoj ured.

Dosad je u aferi namještanja utakmica u Italiji uhapšeno više od 50 osoba, a više od 100 ih je pod istragom. Gegić, koji je igrao za Vicencu još od 1998. do 2000. godine, a zadnji angažman imao je u švicarskom Chiassu od 2007. do 2011. godine, navodno je bio spona između azijskih kladionica i talijanskih igrača. Optužen je za zločinačko udruživanje i sportske prevare. Do kraja ove sedmice mogao bi biti ispitan.

U intervjuu za Gazzettu dello Sport Gegić je priznao da se kladio na namještene utakmice, ali je negirao da je namještao utakmice.

"Nadležni su stvarno obavili veliki posao. Otkrili su sve namještene utakmice, ili barem one na koje sam se ja kladio. Ne mene sada gledaju kao na mafijaša, ali ja lično nikad nisam namještao utakmice, niti sam ikome prijetio. Nadam se da će se sada sve raščistiti. Želim staviti ovaj slučaj iza sebe", izjavio je Gegić.