|

Istraživanje: Reprezentacija BiH najugodnije iznenađenje kvalifikacija za SP

Istraživanje: Reprezentacija BiH najugodnije iznenađenje kvalifikacija za SP
5
A
Anadolija
22.11.2013. u 11:46
18
komentara
5

dijeljenja
Istraživanje: Reprezentacija BiH najugodnije iznenađenje kvalifikacija za SP Foto: Klix.ba
Na posljednih pet Svjetskih prvenstava u fudbalu održanih u periodu od 1998. do 2014. godine učestvovalo je 60 različitih zemalja.
Prema statističkim podacima, od 60 zemalja njih 20 je u pomenutom periodu samo jednom ostvarilo plasman na najveću fudbalsku smotru.

Od svih reprezentacija koje su se plasirale na svjetska prvenstva u tom periodu njih 11 su svaki put učestvovale na prvenstvima.

Osim reprezentacije Brazila tu su se našle Argentina, Sjedinjene Američke Države (SAD), Meksiko, Italija, Španija, Engleska, Francuska, Njemačka, Japan i Južna Koreja.

S druge strane, na pet posljednjih takmičenja, samo jednom plasman su ostvarili Turska, Angola, Austrija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Kina, Češka, Jamajka, Irska, Maroko, Norveška, Rumunija, Togo, Škotska, Novi Zeland, Slovačka, Ukrajina, Trinidad i Tobago, Senegal i Sjeverna Koreja.

Istraživanja pokazuju da je najveće iznenađenje kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Brazilu BiH koja se po prvi put plasirala na jedno veliko svjetsko takmičenje. Ipak, fudbalski treneri i fudbaleri ne smatraju plasman reprezentacije BiH na Mundijal 2014. posebnom senzacijom, s obzirom na kvalitet igrača na koje je tokom kvalifikacija mogao računati selektor reprezentacije BiH Safet Sušić.
Prijavi grešku


Komentari (18)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...