Podrška nogometašima
0

Ismir Mirvić stigao na stadion "Asim Ferhatović Hase", sa zapadne tribine će pratiti duel sa Igmanom

E. K.
Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba
Prvi čovjek Fudbalskog kluba Sarajevo Ismir Mirvić stigao je na stadion Asim Ferhatović Hase gdje Bordo klub u ovim trenucima igra utakmicu sa Igmanom.

Mirvić nije čest gost na našem najvećem stadionu, ali sada je odlučio da dođe i podrži ekipu koja će pokušati prekinuti seriju loših igara i rezultata na proljeće.

Sarajevo je inače bez podrške na ovom susretu budući da ih je NS BiH kaznio zbog ponavljanja prekršaja na utakmicama domaćeg prvenstva te će stadion Koševo u ovom duelu biti prazan.

Ismir Mirvić stigao na stadion Koševo (Foto: T. S./Klix.ba)
Ismir Mirvić stigao na stadion Koševo (Foto: T. S./Klix.ba)

Inače, trener Simon Rožman je odlučio drastično promijeniti svoju ekipu u odnosu na nedavni derbi sa Željezničarom pa tako u početnoj postavi nisu Iliev, Soldo, Kyeremeh, Penaranda, Matanović i Mehmedović. Umjesto njih upali su Rogić, Buljubašić, Beganović, Aničić, Hasić i Mustafić.

Od prve minute za Bordo tim igrat će: Lovre Rogić, Muhamed Buljubašić, Renan de Oliveira, Ajdin Hasić, Edin Julardžija, Amar Beganović, Slaviša Radović, Marin Aničić, Nemanja Anđušić, Miomir Đuričković i Mirza Mustafić.

S druge strane, Edis Mulalić se odlučio za provjerene snage pa će od prve minute igrati: Aldin Ćeman, Belmin Mešinović, Armin Bešagić, Anel Hebibović, Mirko Oremuš, Marko Čubrilo, Ivan Đorić, Amer Dupovac, Adin Bajrić, Velizar Janketić i Mirsad Ramić.