Sjajna priča
401

Islanđanin koji je odbranio penal Mesiju režiser Coca-Coline reklame za SP

Klix.ba
Golman reprezentacije Islanda Hannes Halldorsson odbranio je kazneni udarac Lionelu Messiju zahvaljujući kojem je njegova ekipa osvojila prvi bod na Svjetskom prvenstvu u historiji, a pored toga što se bavi nogometom, ovaj golman po zanimanju je režiser.

Nakon što je odbranio penal kojim je svojoj reprezetnaciji donio veliki bod, strani mediji objavili su informaciju da je upravo Halldorsson režiser Coca-Coline reklame koja će se u vrijeme Svjetskog prvenstva prikazivati na islandskim kanalima. Motiv reklame je način života na Islandu, a može se i vidjeti koliko je popularni pozdrav "SKOL" dobio na popularnosti nakon prvenstva 2016. godine.

Nakon Evropskog prvenstva 2016. godine u Francuskoj kada su Islanđani bili najveći hit prvenstva, mnoge priče njihovih reprezentativaca iz privatnog života oduševile su javnost, a da ni na jednom polju u protekle dvije godine nisu zakazali, najbolji je upravo golman koji je u prvom meču odbranio penal Lionelu Messiju.

Prije četiri godine, Halldorssonu je posao režisera bio prvo zanimanje, ali nakon senzacije u Francuskoj ozbiljnije se počeo baviti nogometom i trenutno je golman danskog Randersa.