Nogomet
144

Irski navijači o putovanju do Zenice: Ovo je noćna mora

Klix.ba
Ben Blake
Ben Blake
Pojedini navijači Irske su ogorčeni nakon što su morali presijedati više puta kako bi došli u BiH pratiti prvu utakmicu baraža BiH - Irska koja se sutra od 20:45 igra u Zenici.

Jedan od navijača Irske Ben Blake kaže da je nakon žrijeba mislio kako će on i njegovi prijatelji veoma brzo doći do BiH, budući da se dvije zemlje nalaze na udaljenosti od svega 2.000 kilometara zračne linije.

"Putovali smo i na dvostruko veće udaljenosti prateći našu reprezentaciju, ali to nije toliko dugo trajalo. Putovanje do BiH je logistička noćna mora", rekao je Blake.

Njihovo putovanje, koje je trebalo biti na relaciji Dublin-Frankfurt-Beč-Sarajevo-Zenica, dodatno je zakomplikovao štrajk radnika Lufthanse u Njemačkoj.

"Naš dolazak u Zenicu je bilo ugrožen zbog toga. Ipak uspjeli smo se prebaciti do Copenhagena, a iz tog grada smo krenuli dalje pravim putem, na našu rutu prema Austriji", rekao je Blake.

On dalje navodi kako su u Austriji sreli druge irske navijače i sportske novinare koji su krenuli rutom preko Bratislave, a za to su, kupujući kartu u posljednjoj minuti, morali potrošiti veliku količinu novca.

"Ovo je četvrta država u kojoj smo bili danas. Sve je okrenuto protiv nas, ali ipak smo uspjeli. Nadam se da će tako biti i u sutrašnjoj utakmici", rekao je jedan navijač po dolasku na Međunarodni aerodrom Sarajevo.