|

Iranci misle da će im Maradona biti selektor

Iranci misle da će im Maradona biti selektor
0
T
Totalsport
6.12.2010. u 15:20
1
komentara
0

dijeljenja
Iranci misle da će im Maradona biti selektor Diego Maradona (Foto: AP)
Prije mjesec dana su iranske novine pisale o tome da će legendarni argentinski nogometaš, Diego Armando Maradona, postati selektor njihove nogometne reprezentacije.
Nizale su se vijesti o tome da bivši argentinski selektor dolazi u posjetu Iranu, te da će voditi pregovore s Iranskim nogometnim savezom, ali iranska izvještajna agencija ILNA je vrlo brzo dala demantij svemu tome.

"Maradona dolazi u Iran, ali samo u posjetu zemlji. Najavio se još prije dvije godine, ali je tada imao natrpan raspored kao selektor Argentine. Sada je slobodan i koristi to vrijeme", navodila je tada agencija ILNA uz dodatak:

"Izrazio je želju da se vidi s predsjednikom Mahmoudom Ahmadinejadom, te je taj susret u planu, a ne pregovori s Iranskim nogometnim savezom".

U nedjelju je iranski predsjednik Mahmud Ahmadinejad u svojim odajama ugostio sve iranske osvajače medalja na nedavno završenim Azijskim igrama, ali okupljeni novinari su prvenstveno željeli saznati ima li ipak nešto u mogućem angažmanu Maradone.

Na svako pitanje se predsjednik nasmijao, a veliki dio iranskih medija je "slatke osmijehe" preveo kao potvrdan odgovor, odnosno, da je Maradona na putu preuzimanja iranske nogometne reprezenatcije.
Prijavi grešku


Komentari (1)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...