Nogomet
0

Iranci misle da će im Maradona biti selektor

Totalsport
Diego Maradona (Foto: AP)
Diego Maradona (Foto: AP)
Prije mjesec dana su iranske novine pisale o tome da će legendarni argentinski nogometaš, Diego Armando Maradona, postati selektor njihove nogometne reprezentacije.

Nizale su se vijesti o tome da bivši argentinski selektor dolazi u posjetu Iranu, te da će voditi pregovore s Iranskim nogometnim savezom, ali iranska izvještajna agencija ILNA je vrlo brzo dala demantij svemu tome.

"Maradona dolazi u Iran, ali samo u posjetu zemlji. Najavio se još prije dvije godine, ali je tada imao natrpan raspored kao selektor Argentine. Sada je slobodan i koristi to vrijeme", navodila je tada agencija ILNA uz dodatak:

"Izrazio je želju da se vidi s predsjednikom Mahmoudom Ahmadinejadom, te je taj susret u planu, a ne pregovori s Iranskim nogometnim savezom".

U nedjelju je iranski predsjednik Mahmud Ahmadinejad u svojim odajama ugostio sve iranske osvajače medalja na nedavno završenim Azijskim igrama, ali okupljeni novinari su prvenstveno željeli saznati ima li ipak nešto u mogućem angažmanu Maradone.

Na svako pitanje se predsjednik nasmijao, a veliki dio iranskih medija je "slatke osmijehe" preveo kao potvrdan odgovor, odnosno, da je Maradona na putu preuzimanja iranske nogometne reprezenatcije.