|

Inzko se pred utakmicu sastao sa Blaževićem

Inzko se pred utakmicu sastao sa Blaževićem
0
S
Sarajevo-x.com
18.11.2009. u 18:00
23
komentara
0

dijeljenja
Inzko se pred utakmicu sastao sa Blaževićem
Visoki predstavnik i specijalni predstavnik EU Valentin Inzko sastao se sa selektorom fudbalske reprezentacije BiH Miroslavom Ćirom Blaževićem.
U predvečerje najvažnije utakmice u dosadašnjoj historiji bosanskohercegovačkog fudbala, visoki predstavnik i specijalni predstavnik Evropske unije Valentin Inzko sastao se sa selektorom reprezentacije Miroslavom Ćirom Blaževićem. Tokom sastanka, HR i EUSR Inzko i Miroslav Blažević dali su intervju za internet stranicu www.reci.ba.

Razmijenivši utiske o prošlosedmičnoj utakmici odigranoj u Portugalu, visoki predstavnik i specijalni predstavnik EU Inzko i selektor Blažević razgovarali su i o utjecaju sporta i uspjeha bosanskohercegovačkih fudbalera na ugled Bosne i Hercegovine u svijetu.

Sugovornici su se složili da sportski uspjeh fudbalske reprezentacije BiH, koja se u dosadašnjem toku kvalifikacija svrstala u red onih koje su dale najviše golova, apsolutno dokazuje istinitost tvrdnje da se kvalitetom uvijek može otići dalje i postići korak više.

Inzko i Blažević smatraju da reprezentacija BiH može poslužiti kao primjer za cijelu zemlju, te da treba težiti tome da BiH postane prepoznatljiva po kvalitetu u svim oblastima života.

Visoki predstavnik i specijalni predstavnik Evropske unije Inzko je izrazio nadu da će bosanskohercegovačka reprezentacija ući u elitni svjetski klub od 32 najbolje ekipe koje će iduće godine putovati u Južnu Afriku.
Prijavi grešku


Komentari (23)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...